Home Nieuws Grasonderhoud in het voorjaar

Grasonderhoud in het voorjaar

Houdt u rekening met grasonderhoud dit voorjaar? Dit is namelijk hét moment om uw gazon voor te bereiden de rest van het jaar. U maakt deze weer mooi door bijvoorbeeld de graskanten te herstellen, kale plekken in te zaaien, of kuilen en bulten te repareren. Afhankelijk van uw gazon is het ook nodig om te bemesten, beluchten en maaien. Wij leggen u graag uit wat de belangrijkste onderdelen zijn van het grasonderhoud in het voorjaar.

Welk grasonderhoud in het voorjaar?

  • Maaien Voor een egaal en groen gazon
  • Bemesten – Voor de broodnodige voedingsstoffen
  • Mosbestrijding – Voor het voorkomen van een lappendeken als gazon
  • Verticuteren – Lucht bij de graswortels (voorkomt mos en vilt)
  • Grasreparaties – Het inzaaien of leggen van nieuwe graszoden
  • Onkruidbestrijding – Voor een zuiver gazon met regelmatig groen

Grasonderhoud in de lente

Voordat het lente begint heeft uw gazon al veel te verduren gekregen. Onkruid, mos, regen, takken en dode bladen beschadigden het gras. Of het ging juist te goed: het gras is al vroeg lang en dus is het tijd voor de eerste maaibeurt van het voorjaar. Dit is ook een goed moment voor het afsteken van de graskanten. Tevens is de lente geschikt voor het opnieuw inzaaien van het gras, want dit ontkiemt zeer snel onder de warme zon van de lente. Het is het nu ideaal om nieuwe graszoden neer te leggen.

Uw grasonderhoud in professionele handen

Grasonderhoud in het voorjaar is minder makkelijk als het lijkt. Maaien, bemesten, mosbestrijding, verticuteren, sproeien, beluchten, reparaties en onkruidbestrijding zijn stappen die op het juiste moment, op de juiste manier moet worden uitgevoerd. Dit levert u veel werk op. Heeft u hier weinig tijd voor, of wenst u simpelweg de mooist mogelijke grasmat, schakel ons dan in tijdens dit voorjaar. Wij zijn gespecialiseerd in grasonderhoud voor bedrijven en particulieren. Vraag naar onze onderhoudscontracten.