Home Nieuws Optimaal comfort in een onderhoudsvrije tuin

Optimaal comfort in een onderhoudsvrije tuin

Heeft u geen groene vingers en houdt u weinig tijd over om in uw tuin te werken? Dan is een onderhoudsvrije tuin ofwel onderhoudsarme tuin de oplossing voor u. Met dit type tuin heeft Van Jaarsveld Tuinen aanzienlijke ervaring. Hierdoor weten wij met verschillende producten en beplantingen uw tuin aanzienlijk minder onderhoudsintensief maken. Natuurlijk bestaat de geheel onderhoudsvrije tuin niet, maar u zult deze wel zo ervaren wanneer wij deze voor u hebben aangelegd.

Onderhoudsvrije bestrating

Er zijn verschillende tegels op de markt die perfect zijn voor de ‘onderhoudsvrije tuin’. Deze hebben bijvoorbeeld een redelijk gladde bovenlaag of coatingslaag. En ook hardsteen is vrij gemakkelijk schoon te maken: met een roterende borstel op een hogedrukspuit. En ook zijn er tegels te verkrijgen die wel met de hogedrukspuit afgespoten kunnen worden. Dit in tegenstelling tot de meeste betontegels waarvan u de toplaag kapot spuit, waardoor de groene aanslag zich steeds sneller hecht aan uw bestrating.

Geen onkruid meer in uw voegen

De grootste ergernis van onze klanten is toch wel het onkruid in de voegen van hun bestrating. Hiertegen biedt Van Jaarsveld Tuinen verschillende voegmiddelen. Voor bijna alle soorten bestrating is er speciaal voegzand met een onkruid-remmend middel, voor kleine betonstenen zoals u die vaak ziet op terrassen. Ook nuttig zijn de voegmiddelen in diverse kleuren, die passen bij verschillende grotere beton- , natuursteen- en keramische tegels.

Vaak kunstgras op onderhoudsvrije gazons

Steeds meer klanten kiezen voor kunstgras in plaats van echt gras. Want hoewel er niets boven natuurlijk gras gaat, is dit slechts mooier als het gazon altijd optimaal wordt gehouden. En daarin schuilt het probleem; het kost veel moeite om een gazon netjes te houden. Vandaar de sterke opmars van kunstgras. De duurzaamheid is bovendien uitstekend en de uitstraling wordt steeds fraaier. Wij werken met verschillende merken om zo de kwaliteit van het gras te kunnen garanderen. Van Jaarsveld Tuinen heeft bovendien rijke ervaring in het leggen van kunstgras voor particuliere en zakelijke onderhoudsvrije tuinen.

Onderhoudsvrije beplanting

Zelfs een groene tuin kan onderhoudsvrijer zijn dan een tuin die helemaal is dicht bestraat. Het is dus de kunst om met beplanting te werken die u niet iedere week hoeft te snoeien. Er zijn ook vele soorten beplanting die direct een mooie uitstraling geven zonder al te veel werk. Bijzonder mooi zijn hortensia’s in grote groepen en siergrassen van verschillende soorten, hoogtes en uitstralingen. Hagen en bijvoorbeeld leibomen dienen wel regelmatig gesnoeid te worden om het juiste sfeerbeeld te geven.

Een onderhoudsvriendelijke tuin zonder de buren?

Wij leggen veel tuinen aan die bij oplevering natuurlijk zeer netjes verzorgd zijn. Maar wij merken ook vaak dat de vervelendste onkruiden nog wel in de grond zitten bij de buren. Bij dit probleem zetten wij wortelbegrenzer in. Deze is speciaal ontwikkeld tegen bamboe, een plant die vaak zeer agressief groeit.

Nuttig alternatief voor bewateren

Voor een bijna onderhoudsvrije tuin is een beregeningsinstallatie uitstekend. Al bij het ontwerpen van uw tuin kunnen wij hier rekening mee houden. Druppelleidingen kunnen dan in uw plantenbakken worden aangebracht, en langs uw hagen. Een elegant systeem dat u zeer veel tijd zal besparen die u beter kunt gebruiken voor andere zaken, zoals het genieten van een perfecte tuin.

Vrijblijvend advies over onderhoudsvrije tuinen

Bent benieuwd naar al onze mogelijkheden voor een tuin die zo onderhoudsvrij mogelijk is? Win dan vrijblijvend advies bij ons in. Neem hiervoor nu contact met ons op.