Eigentijdse groene voortuin met oprit

Eigentijdse groene voortuin met oprit

Dit moderne, eigentijdse tuinontwerp is een groene voortuin met uitnodigende oprit. De nieuwbouw in deze straat in Houten is rustig maar krachtig. Zodoende besloten wij eenvoud en kracht in ons tuinontwerp te brengen. Met originele beplanting: statige perenbomen, daaromheen bloeiende siergrassen en daaronder kleinere siergrassen. Hier vindt u geen tierelantijnen, maar een moderne en toch ook uitnodigende omgeving, zoals dat hoort bij eigentijdse tuinontwerpen.

Moderne oprit met klasse

Voor een moderne oprit zijn gepaste materialen nodig. Hierbij zorgt het tuingrind op de oprit voor een wat vriendelijkere textuur, in tegenstelling tot bijvoorbeeld stenen tegels. De granieten keien langs de borders geven juist het nodige tegenwicht, door hun robuuste uitstraling. Die combinatie is belangrijk voor een tuinontwerp waarin de oprit modern én sfeervol moet zijn.

Krachtige beplanting

Door de verschillende siergrassen is er genoeg te beleven in deze voortuin met oprit. De siergrassen blijven het hele jaar door fraai, zeker als ze in de wind bewegen. Ook de Blauweregen is een krachtig statement: deze bloeit uitbundig in het voorjaar en vormt daarna gedurende een lange tijd een indrukwekkende blikvanger, bij elke keer aankomst op de moderne oprit.

Perenbomen langs de oprit

De meest bijzondere beplanting? Ongetwijfeld de oude fruitbomen. Deze laagstammige perenbomen geven een bijzonder effect door hun bloei. Maar ook voordat de peren ontstaan voel je hier de klasse dankzij de statige, exclusieve stamvormen. Deze groeien namelijk veel mooier dan bijvoorbeeld appelbomen. Perenbomen zien er krachtig uit door hun karakteristieke kandelaarachtige vorm. Een waardig element voor eigentijdse tuinontwerpen met moderne oprit.