Home Projecten Kleine stadstuinen regio Utrecht

Kleine stadstuinen regio Utrecht

Bent u de eigenaar van een kleine stadstuin, dan is het belangrijk om te weten dat ook u een perfect tuinontwerp kunt krijgen. Het idee dat een eigen tuinontwerp slechts geschikt is voor een grotere tuin is achterhaald. Juist voor zeer kleine tuinen heeft Van Jaarsveld Tuinen zeer creatieve oplossingen. Hiermee zorgen wij voor evenveel sfeer als in grote tuinontwerpen. Juist vanuit onze ervaring met grotere tuinen benutten wij uw beschikbare ruimte optimaal. Zo leeft deze op, en sluit het bovendien perfect aan op uw behoeften. Deze voorbeelden voor onze kleine stadstuinen in de regio Utrecht laten dat goed zien.

Wat te doen met kleine tuinontwerpen?

In kleine tuinontwerpen is het belangrijk om te voelen dat je midden in het groen leeft. Dit geeft rust en ruimte. Het is ook geweldig om te zien: een tuin die afwisselend en toch ‘ruim’ is. Het tegenovergestelde is vaak het gemakkelijke bestraten van de gehele oppervlakte. Dit lijkt praktisch, maar dat is het niet. Juist hierdoor verliest een tuin zijn gevoel van ruimte en leven. Beter is het om buiten de krappe lijnen te denken. Door slimme ontwerptechnieken uit grote tuinen in te zetten in kleine tuinontwerpen.

Mooi voorbeeld van kleine tuinontwerpen

Een van onze fraaiste voorbeelden van kleine tuinontwerpen is te zien in ons nieuwsbericht over een opdrachtgever in Culemborg. Dit project toont boven alles aan hoe zelfs minuscule oppervlakten geschikt zijn voor sterke tuinontwerpen. Meer hierover leest u in het betreffende nieuwsbericht over het kleine maar ruime tuintje in Culemborg.

Andere kleine tuinontwerpen

Op de foto’s van deze voorbeelden ziet u veel kleur, bladeren, steentjes en andere elementen. Door hierin afwisseling te brengen gebeurt er meer. Een fraai voorbeeld van onze slimme oplossingen is de muur van hout, staaldraad met daarin stenen, en daartegenaan een fraaie klimroos. Deze muur zorgt voor de hoognodige privacy, zonder dat de muur saai en star is.