Home Projecten Moderne duurzame tuin met robuust materiaal

Moderne duurzame tuin met robuust materiaal

In de strakke stijl van designer Piet Boon ontwierpen wij deze moderne duurzame tuin in Houten. De hele wijk is het resultaat van zijn ontwerpen. De kwaliteit in de tuin mocht natuurlijk niet achterblijven. Van Jaarsveld Tuinen is gewend om met moderne, strakke en duurzame materialen te werken en gebruikte bij het inrichten van deze tuin dan ook robuuste materialen. Met enige trots presenteren wij hier het resultaat, waarin u duidelijk de wisselwerking ziet tussen tuin en woning.

De materialen

De bestrating van deze tuin is onmiskenbaar uniek. Een robuuste stijl vraagt om hardsteen, de Scoria Brick in dit geval. Een prachtige steen met een diepe blauwgrijze tint. Scoria Bricks zijn zeer oude stenen, gebakken uit slib en klei afkomstig van de Britse rivier de Theems. Robuuster kan haast niet. De kleur verwijst naar het huis en zijn houten panelen, en het kleurenpalet dat Piet Boon vaker gebruikt. De witte polyester plantenbakken zijn groot en geven een stoer en ruimtelijk gevoel.

Douglas-palen

In een moderne, duurzame en stoere tuin als deze speelt ruimte een belangrijke rol. Toch blijft geborgenheid wenselijk. Daarom installeerden wij een rij Douglas-houten palen aan de straatkant. Douglas-hout is een naaldhout dat sterk en duurzaam is als eiken. Zoals u ziet is ook dit een robuuste oplossing geworden, maar niet zonder een zekere lichtheid dankzij de ruimte tussen de palen.

Wuivende grassen

Wit, grijs, zwart, groen. Een echte design-combinatie in de juiste handen met groene vingers. De beplanting is daarom opgebouwd uit strakke hagen. Wuivende grassen zorgen voor een lichter en speelser element. Bijzonder vinden wij vooral de siergrassen die in het naseizoen haast nog mooier worden dan in de lente- en zomerperioden. De verkleuringen in de bladeren passen perfect bij de hier gebruikte vormen en kleuren.