Home Tuinaanleg Aanleg gazon

Aanleg gazon

Slechts één blik over uw gazon in de tuin en u komt tot rust. Het gras aan uw voeten, een open veld met sierlijke, strakke of ronde vormen, of uw kinderen die veilig spelen. Een tuinontwerp met gras schept ruimte en rust, en verrast met uitnodigende zichtlijnen. Echt iets voor bedrijven, maar ook voor particulieren. Een oplossing die even chique als praktisch is, want uw gazon straalt openheid uit en vormt bovendien een neutrale ondergrond voor de verdere invulling van uw tuin.

Wat voor gazon aanleg past bij u?

Van Jaarsveld Tuinen besteedt grote zorg aan het aanleggen, ontwerpen en onderhouden van een gazon in tuinen. Sinds enige tijd zien wij bijvoorbeeld dat kunstgras sterk in opmars is, voor omgevingen waar kinderen in spelen. Maar ook uw voorkeuren, het dagelijks gebruik van uw tuin en het onderhoud zal moeten terugkomen in uw tuinontwerp. Zo krijgt u een gazon in uw tuin dat bij u past.

Uw smaak, uw stijl, uw gazon in de tuin staat bij ons centraal. Wij staan voor een uniek, duurzaam en onderhoudsvriendelijk resultaat, zodat u heerlijk kunt genieten.

Speelgazon aanleggen

Het speelgazon is over het algemeen het meest sterke en veerkrachtige gazon. Dit gras is geschikt om vaak belopen te worden en kinderen kunnen er probleemloos op spelen en ravotten. De  voornaamste voordelen van het speelgazon zijn het grote herstelvermogen en het gemak waarmee het redelijk kort te maaien valt. In de zomer kunt u hier probleemloos enkele weken een badje of tentje op laten staan. Het speelgazon blijft in conditie door slechts regelmatig maaien en bemesten.

Siergazon aanleggen

Wilt u een prachtig siergazon, en heeft u hiervoor tijd en middelen voor het (laten) uitvoeren van onderhoud? Dan is siergazon geweldig: een prachtig siergras dat fijner is dan andere grassoorten. Ook het siergazon is gemakkelijk kort te houden en dit geeft een exclusief strak resultaat. Wel is het gras minder geschikt voor speelgazons of schaduwgazons. Het behoeft daarnaast regelmatig onderhoud gedurende het hele jaar. Dit verzorgen wij graag voor u.

Schaduwgazon aanleggen

U kent het waarschijnlijk wel: lelijke kale plekken in uw gazon, onder bomen of langs hagen. Dit komt door een tekort aan zonlicht. Heeft u een schaduwgazon vanwege de ligging van uw tuin? Hiervoor hebben wij speciale graszoden met speciale mengsels. Dit gras groeit niet alleen goed in de zon, maar ook in de schaduw. Het heeft dezelfde sierwaarde als een speelgazon en is dus goed te betreden.

Mollen in het gazon

Mollen in het gazon: één van de vervelendste dingen die u kunt tegenkomen. Waar eerst een prachtige grasmat lag, liggen nu grote hopen aarde op een rafelig oppervlak. En dit lijkt met de dag erger te worden. Om dit te voorkomen werken wij met speciaal mollengaas of molwerend doek: een diervriendelijke oplossing. Heeft u geen preventieve oplossing onder uw gazon aangelegd, dan regelen wij een professionele mollenvanger. Hij komt een paar keer bij u langs en vangt alle mollen.

Kunstgras

Kunstgras in ontworpen voor mensen die wel willen genieten van een groene tuin, maar die geen tijd willen besteden aan het onderhoud hiervan. Een slimme oplossing voor zo een speelgazon of siergazon is kunstgras, omdat fabrikanten van kunstgras steeds betere producten hebben ontwikkeld, met verbluffende kwaliteit als resultaat.

Neem nu vrijblijvend contact op voor advies over de aanleg van een gazon in uw tuin.

Bel voor meer informatie T 030 - 601 25 36

Klik voor een afspraak