Home Tuinaanleg Vijver aanleggen

Uw eigen vijver laten aanleggen

U brengt leven in uw tuin met het laten aanleggen van een vijver. U zult merken hoe deze het hele jaar door leeft, groeit en bloeit. Natuurlijk in een stijl die bij u en uw tuinontwerp past. Bijvoorbeeld een natuurlijke vijver vol planten en dieren. Of juist een strak en minimalistisch ontwerp, geschikt voor uw moderne woning of  bedrijfspand. Met de juiste verlichting, zodat u er ook in het donker nog van kunt genieten. Wat u ook wenst, onze vijverspecialisten denken met u mee zodat een perfect ontwerp ontstaat. Hetzij een betaalbare oplossing of een zeer exclusieve vijver. Ieder resultaat is hoogwaardig. Het natuurlijke gevolg van 25 jaar ervaring in het aanleggen van vijvers voor klanten in Nieuwegein, Houten, Utrecht, Bilthoven, Zeist, de Meern en Culemborg.

Vijver laten aanleggen in uw eigen stijl

Van Jaarsveld Tuinen maakt bijzondere vijvers in alle vormen en uitvoeringen. Enkele voorbeelden:

De natuurvijver

De natuurvijver kunt u laten aanleggen met een oeverzone, die geleidelijk overgaat van water naar land. Mensen die deze natuurvijver laten aanleggen houden van een vijver die leeft. Waar vogels komen drinken, baden en broeden. En waar kikkers, padden, salamanders, vogels en vissen zorgen voor leven in de brouwerij. Een fraaie suggestie: stenen waarop natuurlijke mossen groeien.

De spiegelvijver

De spiegelvijver geeft een ruimtelijk gevoel dankzij de weerspiegeling op het wateroppervlak. De buitenruimte wordt visueel verdubbeld waardoor de tuin veel groter lijkt. Een oplossing die goed past in omgevingen waar men hecht aan zeer exclusieve sferen. Met bijpassende materialen zoals natuursteen, leisteen, stucwerk of zelfs staal worden prachtig strakke lijnen verzorgd.

De dynamische vijver

Even rustgevend is de vijver waarbij water zorgt voor beweging. Zoals een waterval of sierlijke fontein. Het geluid van kabbelend water is altijd rustgevend en kalmeert en inspireert.

De vijver met niveauverschillen

De vijver met niveauverschillen geeft een unieke sfeer. Door dit spannende waterspel krijgt uw tuin een extra speels of juist strak karakter. Bijzonder is ook het laten aanleggen een waterloop over verschillende ornamenten in de tuin of vijver.

De juiste vijvertechnieken

Voor iedere vijver is de juiste vijvertechniek nodig. Dit is bij uitstek werk voor echte vijverspecialisten. Want dit zorgt voor het op maat laten leggen van folie in strakke vormen zonder plooien, het laten aanleggen op de juiste plaats in de tuin, het onzichtbaar wegwerken van leidingen, het garanderen van voldoende (zon)licht, warmte en voedingsstoffen, het laten ontstaan van een natuurlijke kringloop, en het kraakhelder houden van de vijver.

Dit alles verzorgen wij voor zowel particulieren als bedrijven in o.a. Nieuwegein, Houten, Utrecht, Bilthoven, Zeist, de Meern en Culemborg.

Zou u ook graag een vijver in uw tuin willen laten aanleggen neem dan vrijblijvend contact met ons op.