Home Tuinaanleg Tuinverlichting aanleggen

Uw specialist in Tuinverlichting

Tuinverlichting: dat werpt zaken in een ander licht. In de avond en ‘s nachts kunt u nog heerlijk buiten blijven. Misschien om te lezen, te drinken of borrelen met vrienden of familie. Het in het donker oplichtende groen zorgt dan voor veel sfeer. Hierop zijn de verlichtingsplannen van Van Jaarsveld Tuinen gebaseerd.

Uw eigen tuinverlichting

Wij zorgen er voor dat uw tuin een sfeervol verlengstuk wordt van uw woning. Hierin speelt de tuinverlichting een belangrijke rol. Ook hierin zorgen wij dat de stijl past in het tuinontwerp dat wij in samenspraak met u maken: eigentijds, sierlijk of robuust. Dankzij een ruim aanbod met verschillende soorten tuinverlichting bezorgen wij uw tuin precies de juiste sfeer. Bijvoorbeeld met:

  • Sfeerverlichting
  • Spots onder bomen of solitaire heesters waarbij de kroon of struik stijlvol oplicht
  • Wandlampen tegen de schutting
  • Staande buitenschemerlampen op het terras
  • Accentverlichting op paden en fraaie zichtlijnen
  • Functionele verlichting (bijvoorbeeld bij deuren, terras, schuur of kliko)
  • Schrikverlichting (verlichting voor de veiligheid)

LED-verlichting

De komst van LED-verlichting heeft de toepassingsmogelijkheden voor tuinverlichting aanzienlijk verbreed. Niet alleen is deze techniek energiezuinig en duurzaam; deze maakt het mogelijk om meer bijzondere effecten te creëerden.

12-volt-tuinverlichting

Ook deze vorm van tuinverlichting heeft zijn eigen voordelen:

  • Prijstechnisch aantrekkelijk in het aanleggen
  • Eenvoudig te installeren
  • Energiezuinig

Tuinverlichting op 230V

Het grote voordeel van tuinverlichting op 230V is dat deze te dimmen is. Zo kan functionele tuinverlichting ook als sfeerverlichting gebruikt worden. Hierbij is het handig om extra spatwaterdichte stopcontacten en schakelaars aan te leggen voor het opladen van mobiele apparatuur. Zo hoeft u niet meer weg van uw loungebank, stoel of overkapping. De Ymvk-as grondkabel heeft een speciale mantel zodat de aardlekschakelaar uitslaat mocht de kabel beschadigd worden door bijvoorbeeld tuinonderhoud.

Maak de juiste overweging

Het aanleggen van tuinverlichting vraagt om het maken van de juiste afwegingen. Zo is tuinverlichting op 230V zeer betrouwbaar, duurzaam en biedt het meer mogelijkheden dan 12-voltverlichting die kwetsbaarder is en een slimme aanleg vereist, en een transformator op een stopcontact. Kies dus voor een gedegen voorbereiding. Hiermee voorkomt u dat u uiteindelijk te weinig grondkabel of aansluitpunten heeft, waardoor uw tuin opnieuw opengehaald moet worden.

Specialisten in het aanleggen van tuinverlichting

Wij werken samen met professionele bedrijven op het gebied van elektra werkzaamheden en tuinverlichting. Enkele onderdelen kunnen wij niet zelf uitvoeren; daarom schakelen wij hiervoor specialist in die het beste resultaat kunnen garanderen.

Wij adviseren u graag verder, dus neem hiervoor nu contact met ons op.

Bel voor meer informatie T 030 - 601 25 36

Klik voor een afspraak