Home Tuinonderhoud Tuinonderhoud ongediertebestrijding

Natuurlijke ongediertebestrijding

Zit uw beukenhaag vol bladluizen? Is uw Portugese laurier- of Taxushaag volledig kaalgevreten? Eten slakken uw prachtige beplanting en bloemen kaal, trekken zij ook slijmsporen over uw bestrating? Last van een dor gazon of dode bladeren? Het is allemaal even zonde. Maar er is goed nieuws: het is ook onnodig. Want effectieve én natuurlijke ongediertebestrijding is mogelijk.

Van Jaarsveld Tuinen werkt groen

Van Jaarsveld Tuinen werkt met natuurlijke ongediertebestrijding. Wij zien dit als onze verantwoordelijkheid. Gif kan niet meer: het komt in de natuur terecht, insecten sterven uit en vogels voeren vergiftigde beestjes aan hun jongen. En dat terwijl u bepaalde diertjes juist wél in uw tuin wilt hebben. Want egels, meesjes, merels, roodborstjes, boomklevers en zwaluwen zijn niet alleen mooi: het zijn nuttige ongediertebestrijders. Daarom kiezen steeds meer mensen voor onze milieuvriendelijke aanpak.

Ja, natuurlijke ongediertebestrijding is effectief!

Helpt natuurlijke onkruidbestrijding eigenlijk wel? Kiest u niet tussen effectieve en milieuvriendelijke oplossing? Dat is belangrijk, want het gaat u in de eerste plaats natuurlijk om een goede oplossing. U wilt gewoon echt eens af van al dat ongedierte en de schade aan uw beplanting! Maar geen zorgen: natuurlijke ongediertebestrijding is zeker effectief. Hiervoor is wel een iets andere werkwijze nodig.

Hoe werkt onze natuurlijke ongediertebestrijding?

Wij spuiten vrijwel niet meer met bestrijdingsmiddelen, maar met een gerichte werkwijze. Wij zetten de natuurlijke vijanden van uw ongewenste gasten in. Zoals aaltjes die parasiteren op rupsen, slakken en andere plaagdiertjes. Verschillende aaltjes vallen specifieke larven en rupsen aan van Taxuskevers, bladvliegen, engerlingen, emelten en andere schadelijke diertjes. Lieveheersbeestjes werken ook buitengewoon goed tegen luizen.

Strak volgens plan!

Voor de effectiviteit van uw natuurlijke ongediertebestrijding is wel een strakke planning nodig. Het is belangrijk dat uw insecten, slakken-eitjes en ander ongedierte op tijd worden gesignaleerd. Want de bestrijding moet op het juiste moment ingaan. Er is dus controle nodig: zekerheid dat u precies op het juiste moment overgaat tot actie. Doet u dat, dan houdt u uw plaagdieren onder controle en blijft een plaag uit. Van Jaarsveld Tuinen spreekt dan ook over ‘ongedierte-beheer’. Dit was met gif ook altijd het geval, maar dan schadelijker.

Zet ook in op natuurlijke ongediertebestrijding

Wij weten precies hoe alle soorten ongedierte aangepakt moeten worden. Dit is seizoensgebonden, dus werken wij volgens vaste planning en controles. Wilt u eindelijk eens definitief verlost worden van tuinongedierte, op de verantwoordelijke manier? Schakel dan nu Van Jaarsveld Tuinen in. Vraag ons om persoonlijk advies over uw ongediertebestrijding.