Home Tuinontwerp Perfect beplantingsplan laten maken

Perfect beplantingsplan laten maken

De beplanting is één van de belangrijkste onderdelen  van uw tuin. Door het laten maken van een beplantingsplan geeft u uw tuin karakter en sfeer. Laat u dit door Van Jaarsveld Tuinen doen, dan realiseert u zich snel: hoe mooier het moet worden, hoe meer vakkennis en ervaring er nodig is. Door uw tuinontwerp met beplantingsplan te laten maken door een echte ontwerper bent u voordelig uit met een perfect en duurzaam resultaat naar wens.

De kunst van het weglaten

U herkent het misschien wel: het is druk op het werk, de boodschappen moeten gedaan worden, de kinderen moeten naar sport of muziek en in de tussentijd hoopt u nog even tijd te maken voor uzelf. En niet voor uw tuin. Dan is het verstandig om een beplantingsplan te laten maken waarin weinig tuinonderhoud nodig is. Dit hoeft niet ten koste te gaan van de groene en royale sfeer van uw tuin. Integendeel: door de juiste soorten beplanting, een goede opzet van borders en met rustige groepen en grotere vlakken laten wij uw tuin rustiger overkomen en is alle beplanting gemakkelijk uit elkaar te houden. Zo is het onderhoud gemakkelijk en snel te voltooien.

Exclusief beplantingsplan laten maken

Bent u benieuwd naar een exclusief beplantingsplan? Deze hoeft niet altijd duur te zijn; het gaat er vooral om dat het plan klopt met de rest van het tuinontwerp. Deze tuinen gedijen onder veel symmetrie en evenwichtig geplaatst groen zoals strak geknipte taxussen, beukenhagen of geschoren blok- of leibomen. En ‘groene wolken’ van Portugese laurieren of buxus. En strak geknipte hagen laten zich fraai combineren in contrast met los uitziende beplanting. Grote vlakken met siergrassen, hortensia’s of bodembedekkers geven het geheel een rustige, exclusieve uitstraling.

Minimalistisch beplantingsplan

Bij een minimalistisch beplantingsplan is de soortkeuze bepalend voor het eindbeeld. Wij werken veel meer solitaire meerstammige heesters, strakke hagen en bladplanten met verschillende structuren. Deze sfeer verrijken wij verder met bijvoorbeeld een Japanse esdoorn, Cornus, Sering of bloeiende fruitboom. Graag adviseren wij u over de juiste combinaties van beplantingen, zodat een juiste harmonie ontstaat voor uw tuin of (bedrijfs)pand.

Beplantingsplan met weelderige bloemen

Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in zakelijke of strakke beplantingsplannen. Ook met vaste planten en bloeiende heesters maken wij schitterende combinaties. Bijvoorbeeld met siergrassen die ook in de wintermaanden prachtig zijn om te zien, vooral bij lichte vorst. Deze weelde is in het algemeen ook veel meer insect- en vlindervriendelijk. Hiervoor gebruiken wij planten met voldoende nectar en zonder gif. Zo doen vlinderstruiken het goed; ze bloeien rijkelijk en geven veel nectar af. Bijen, hommels en vlinders hebben het hier goed, waardoor ze steeds meer in uw tuin zult zien rondvliegen.

Beplantingsplan met bloempotten of bakken

Hiermee laten wij uw tuin compleet opleven. Strakke bakken met daarin siergrassen of juist zinken bakken vol Hosta’s zijn ideaal voor beplantingsplannen voor dakterrassen of daktuinen. In grotere bakken plaatsen wij vaak grote solitaire heesters of boomachtige struiken, die hun omgeving direct een volwassen uitstraling geven.

Beplantingsplan met volwassen planten

Bij sommige tuinen laten wij grote hagen, bomen en heesters zorgen voor een volwassen uitstraling. In zit opzicht hebben wij jarenlange ervaring; het inrichten van tuinen die direct na het maken een volwassen, royale uitstraling hebben is voor ons tweede natuur geworden. Dit ziet u terug in onze inspirerende projecten.

Complete keuze voor topkwaliteit

Dankzij onze verschillende inkoopkanalen zult u bij ons altijd profiteren van topkwaliteit. Wij werken met speciale rododendron-kwekers, kwekers die importeren vanuit het buitenland en kwekers die zijn gespecialiseerd in grote hagen en meerstammige bomen. Niets is dus te gek voor ons. Geef aan wat uw ideale eindbeeld is en wij verzorgen dit in uw beplantingsplan op maat. Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.