Home Tuinaanleg Overkapping plaatsen

Sfeervolle tuin- en terrasoverkapping plaatsen

In onze ontwerpen komen tuin- en terrasoverkappingen regelmatig voor. Het Nederlandse weer is immers grillig: vaak aangenaam, maar tevens regenachtig. Om op alle momenten te kunnen genieten van uw bijzondere tuin vormt de tuinoverkapping / terrasoverkapping een prachtige oplossing. In een slim tuinontwerp is de overkapping een uitnodigend en harmonieus element. U zult straks merken dat u daarom vaker graag in uw tuin bent.

Standaard terrasoverkapping of veranda

Omdat wij met verschillende leveranciers samenwerken heeft u bij ons complete keuze uit verschillende overkappingsmogelijkheden. Deze hebben vaste maten en zijn goed in te tekenen in het tuinontwerp. Prijstechnisch is dit ook vaak het meest interessant. Hierbij adviseren wij geïmpregneerd hout te gebruiken om houtrot te voorkomen, een probleem dat vaak voorkomt bij terrasoverkappingen.

Overkapping of veranda op maat

Sommige tuinen hebben niet de juiste maatvoering of vorm. Of er is ruimte voor iets echt bijzonders op maat. Zoals een door ons getekend ontwerp waarin u ook zelf mag aangeven wat u mooi vindt. Wij ontwerpen terrasoverkapping en veranda’s met bijvoorbeeld:

  • Een aluminium daktrim of een zinkenkraal
  • Een dichte achterwand met open zijkant
  • (sfeer)Verlichting onder de overkapping
  • Een schuifwandsysteem
  • Een doorvoer door het dak (voor een kachel of buitenkeuken)
  • Een lichtstraat of lichtkoepel
  • Strak afgetimmerde dragende balken (strak modern effect)
  • Gelijmd EPDM-dakfolie of dakleer volgens brandmethode

Zonnedoek als tijdelijke terrasoverkapping of veranda

De handigste oplossing is de Pergola met 4 hoekpalen en harmonica-zonnedoek. Wanneer u van de zon wil genieten, of juist als het te warm wordt, past u gemakkelijk de stand van het doek aan; deze kan open en dicht. Ook te plaatsen als veranda met twee staanders en liggers bevestigd aan uw woning. Deze terrasoverkapping is eenvoudig te reinigen en schimmelwerend. Bovendien biedt het tot 95% bescherming tegen UV-straling. Wij bieden zowel standaard als maatwerk zonnedoeken.

Prachtig ontwerp met tuin- en terrasoverkapping

Van Jaarsveld Tuinen combineert stijl en functie. Deze kwaliteiten kunnen elkaar versterken. Zeker als het gaat om tuin- en terrasoverkappingen. Met sfeer vormen deze een veilig onderdak voor uw loungemeubelen, eettafel of buitenkeuken.

Laat u eens informeren door onze vakmensen. Onze tuinontwerpers adviseren u graag over tuinoverkappingen en terrasoverkappingen. Neem hiervoor nu vrijblijvend contact met ons op.

Bel voor meer informatie T 030 - 601 25 36

Klik voor een afspraak