Home Tuinaanleg Tuinbeplanting

Hoogwaardige tuinbeplanting

De juiste tuinbeplanting geeft sfeer en stijl aan uw tuin en dit vereist vakkennis, inzicht en ervaring. Deze wordt daarom verzorgd door een eigen team met vakkundige hoveniers. Een weldoordachte selectie planten, bloemen en bomen geeft uw tuin sfeer, rust en ruimte. Wat zijn de specifieke soorten tuinbeplanting en werkzaamheden die wij uitvoeren? Hieronder een beschrijving.

Verschillende boomsoorten

Afhankelijk van uw tuin en zijn stijl, grondsoort en afmetingen kiezen wij geschikte boomsoorten uit voor het ontwerp. Fraai zijn bijvoorbeeld Amberbomen, Acacia's of haagbeuken. Leibomen, blokbomen en dakbomen voor een strak en modern ontwerp. Kleine tuinen doen het goed met bol-acacia’s en bol-catalpa’s, omdat ze goed te knotten zijn en dus weinig overlast geven bij de buren.

Meerstammige bomen

Er is groeiende waardering voor solitaire struiken en meerstammige bomen en heesters. Als u een exclusieve uitstraling wilt, dan zijn dit de beeldbepalende bomen. Meerstammige struiken en bomen zorgen ook voor een schitterend geheel als deze gecombineerd worden met verschillende materialen en kleurcontrasten. Er zijn natuurlijk verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Onze keuze wordt bepaald door het type blad, de karakteristieke groeiwijze en het type bloem.

Hagen: diverse toepassingen

Hagen hebben speciale functies als tuinbeplanting. Hieronder enkele toepassingen.

  • Strakke elementen in contrast met lossere tuinbeplanting
  • Elegante omlijningen bij het huis of pand
  • Creatie van privacy op plekken waar teveel inkijk is of een naastgelegen tuin
  • Windkering: voor een rustige en beschutte plek
  • Verbetering van plaatsen waar de tuin minder prettig voelt

Bloeiende heesters en vaste planten

Er zijn talloze bloeiende heesters en vaste planten met verschillende bloeitijden. Hiermee is het mogelijk om uw tuin afwisselend te laten opbloeien met de juiste soorten voor het juiste seizoen.

Tuinbeplanting die groen blijft

Ook in de wintermaanden is het prettig om uit te kijken op een gezellige tuin met groen. Daarom werken wij met wintergroene tuinbeplanting. Verschillende opties en uitvoeringen zijn denkbaar.

  • Buxushagen, -bollen of -wolken
  • Taxushagen, -bollen of -wolken
  • Portugese laurier als kegel, bijvoorbeeld tegen de woning
  • Portugese laurier als ‘groene wolken’

Borderrenovatie

Bent u niet tevreden met een bepaalde border of hoek in uw tuin? Ook voor die situatie bieden wij u een perfecte oplossing. Afhankelijk van de staat van uw tuinbeplanting gebruiken wij deze opnieuw. Waar nodig planten wij nieuwe bij. Dit is een relatief voordelige manier om uw tuin nieuw leven in te blazen.

Solitaire en volwassen tuinbeplantingen bij tuinaanleg

Om uw tuin direct een volwassen uitstraling te geven kiest u voor zware en volwassen tuinbeplantingen, of slechts enkele solitaire volwassen planten. Dit zorgt voor een direct resultaat zoals dat al vastligt in het ontwerp. Wij bezitten vele jaren ervaring in het inplanten van volgroeide exclusieve planten en bomen. Voor ons is het een tweede natuur. Vandaar dat wij u volledige garantie op al onze werkzaamheden.

Neem vrijblijvend contact met ons over beplantingen.

Bel voor meer informatie T 030 - 601 25 36

Klik voor een afspraak