Home Projecten Volwassen bostuin bij luxe villa in Leersum

Volwassen bostuin bij luxe villa in Leersum

Tijdens het ontwerpen van deze bostuin bij een luxe villa in Leersum hebben wij gekozen voor een natuurlijke stijl. Voorop stond het aanleggen van een volgroeide tuin, die niet op zich zou laten wachten.  Door het op de juiste manier arrangeren van volwassen planten en bomen ontstond een natuurlijke balans. Markant zijn de zogenaamde 'wolkenstruiken'. Deze plantten wij in verschillende formaten. Hieruit konden wij direct tot de gewenste volgroeide, organische vorm komen.

Wolkenstruiken

De wolkenstuiken bestaan uit de Taxus, Prunus en Rododendron. Allemaal hebben deze hun eigen bladtinten, structuur en bloeiwijze. Hierdoor zullen zij deze bostuin in Leersum tijdens elk seizoen levendig houden. Ze zijn bladvast, waardoor er altijd groen is, of diepe bruin- en roodtinten. Het natuurlijke effect is te danken aan de zware solitaire beplantingen en imposante groengroepen.

 

 

Direct een volwaardig luxe bostuin

Wie niet kan wachten om te genieten een nieuwe luxe (bos)tuin, kan kiezen voor dit volwassen groenconcept. Hiermee transformeert Van Jaarsveld Tuinen een tuin binnen slechts 6 weken om naar een compleet volgroeide tuin. Zo hoeft er niet gewacht te worden tijdens meerdere groeiseizoenen. Zoals de bostuin in dit voorbeeld zal deze meteen volgroeid en volwassen overkomen.

Professionele logistiek en organisatie

Het aanleggen van een volwassen tuin geeft extra logistieke uitdagingen. Want alles moet goed op elkaar worden afgestemd. Dit vergt een gedegen voorbereiding en nauwkeurige planning. Binnen deze fase leggen wij de volgorde van alle werkzaamheden vast in een logistiek draaiboek. Ook werken wij samen met de juiste vertrouwde specialisten op het gebied van tuinverlichting, beregening en bouwkundige werken, zodat wij in staat zijn de optimale kwaliteit te waarborgen, zonder afwijkingen. Dat scheelt veel geld en zorgen. Van Jaarsveld Tuinen blijft het enige aanspreekpunt tijdens het gehele project.