Home Projecten Klassieke tuin in barokstijl bij villa

Klassieke tuin in barokstijl bij villa

Voor deze monumentale villa in Houten realiseerden wij een klassieke tuin in barokstijl. Zoals u op de ontwerptekening ziet is de indeling kenmerken voor deze stijl; weelderig, met symmetrische vormen, zoals dat ook vaak in veel Franse tuinen is te zien. Een mooi element is de omlijsting van de paden door kleine klinkers. De taxussen zijn sierlijk maar statig. Het bijzonderste zijn misschien nog wel de oude Amsterdamse treden, die deze monumentale villatuin in barokstijl authenticiteit geven.

Historische kwaliteit

Nog meer dan andere tuinen is een klassieke baroktuin afhankelijk van de gebruikte materialen. Stenen, planten en objecten met historie hebben immers vaak meer karakter en zichtbare kwaliteit. Daarom hebben wij voor deze klant in Houten veel producten gebruikt uit een oude voorraad bouwmaterialen. Zoals de Amsterdamse traptreden, maar ook de gebakken stenen van een indrukwekkende kwaliteit.

Klassieke stijl, modern gemak

Rondom de monumentale villa loopt een pad van split. Split is een afgebroken grind dat vaak te zien is in oude kasteeltuinen en op royale oprijlanen. Om dit klassieke materiaal goed te laten functioneren in de moderne tijd legden wij Gravelfix-platen als ondergrond. Dit is onzichtbaar, waardoor het pad er luxe uit ziet, terwijl het ook goed begaanbaar is voor voetgangers of auto’s en andere voertuigen. Wegzakken in het split is hier dus niet mogelijk.

Perfect geregeld

Zoals bij al onze tuinen werken wij met een kant-en-klaar concept. Hierin is alles geregeld. Het lichtplan, de waterpartijen en eventuele bouwkundige projecten worden verzorgd door de juiste specialisten. Hiervoor schakelen wij organisaties in die wij kennen van hun vakmanschap. De klant zal dus nooit iets zelf hoeven te doen, behalve dan genieten van het resultaat zoals dat gaandeweg ontstaat.