Home Projecten Moderne strakke design tuin in Houten

Moderne strakke design tuin in Houten

Een mooi voorbeeld van een moderne en strakke designtuin in Houten. Strak, rustig en overzichtelijk. Maar tegelijkertijd warm en uitnodigend. Alles is nauwkeurig op elkaar afgestemd in kleur en materiaal: de beplanting, de hardsteen tegels, de schutting, de waterpartij met loungeset en de overkapping aan de uitbouw. Ondanks de bescheiden afmetingen van deze tuin zagen wij genoeg mogelijkheden om rust, licht en ruimte te creëren.

Tegels, schutting en groen

Als basis voor de design tuin gebruikten wij hardsteen tegels. Dit materiaal met zichtbare kwaliteit geeft dankzij de lichte kleur een ruimtelijk effect. De strakke schutting in bijpassende kleur maakten wij op maat. De tuin zelf wordt omlijst door strak gesnoeide leibomen die zorgen voor afdoende privacy. Door de variaties in beplanting ontstaat diepte en afwisseling, zonder dat het te druk wordt.

 

Overkappingen en verlichting

Met volop licht en luwte kan men hier volop genieten van de zon. Voor de heetste dagen maakten wij een sterke constructie met schaduwdoek, die boven het tuinmeubilair wordt gespannen. Ook voor de naastgelegen uitbouw creëerden wij een overdekking. Deze wordt ‘s avonds verlicht door led-lampen in het plafond en een chique lichtlijn langs de gehele aanbouw. Dit licht maakt de overkapping knus op een stijlvolle manier. In de avonden zal het hier zeer gezellig worden.

Vijver met design-loungeset

Bijna niets werkt zo ontspannend als water. Daarom kozen wij voor een vijver in het design. Ook hierbij was het kleurgebruik belangrijk. De waterlelies passen in het kleurschema en zorgen mede voor een fraaie afwisseling in vorm en kleur. De luxe loungeset sluit hier op aan: net zoals het tuinmeubilair is het wit en eenvoudig in design, en natuurlijk comfortabel in het gebruik.