Home Projecten Japanse tuin met vijvers Bilthoven

Japanse tuin met vijvers Bilthoven

Een bijzondere Japanse tuin met vijvers in Bilthoven-Noord. In onze optiek een ideale tuinstijl, zo rustgevend als deze is om te zien. Aan de stijl is duidelijk te merken dat er zorgvuldig aandacht wordt besteed aan zowel het tuinontwerp als de realisatie hiervan. De Japanse elementen zijn perfect in balans: de natuurlijke vijvers (waterlopen en beekjes), karakteristieke zwerfstenen, bamboepluimen, bonsai-bomen en het egale siergrind. Die balans geeft stilte, rust en ontspanning.

Tuinelementen

In deze omgeving trekken slechts enkele stijlvolle tuinelementen de aandacht. Uitnodigend zijn de granieten bruggetjes over het stromende beekje. Die onderbreken het pad van de flagstones: de natuurstenen keien die natuurlijk in elkaar sluiten. Het split in de omliggende oppervlakten geeft een effen en rustig effect, zodat de beplanting sterker naar voren komt. Een fijn rustpunt is het bankje naast het vogelbadje.

Japanse beplanting

In een Japans tuinontwerp horen bonsaibomen. In de Japanse traditie worden deze met de grootste aandacht, maar met de kleine handelingen gesnoeid. Ook bamboe mocht niet ontbreken. Hiervan plaatsten wij losse pluimen langs het pad en de vijvers, waardoor een spannend zichtveld ontstaat. Zoals in vele Aziatische tuinen zijn er ook hier felle kleuren, bijvoorbeeld van de Azaleas. Als deze bloeien is een verre vakantie even niet nodig.

Bijpassende verlichting

De tuinlampen vormen een sfeervolle aanvulling op de Japanse tuin. Hun lantaarnachtige vorm is kenmerkend voor de stijl. Overdag sluiten ze dankzij hun kleur goed aan op hun omgeving van grond, aarde en split. In de avonduren lichten ze de directe omgeving nog even sfeervol op, zodat het pad naar het huis zichtbaar is.

Uw eigen Japanse tuin met vijvers?

Bent u zelf ook geïnteresseerd in een Japanse tuin met vijvers? Laat dan een tuinontwerp op maat tekenen. Hiervoor hoeft u niet gevestigd te zijn in Bilthoven-Noord; wij bedienen tevens klanten uit Utrecht, Nieuwegein, Houten en de rest van midden Nederland. Zoals hen kunt ook u rekenen op een sterk persoonlijk ontwerp en een gedegen realisatie binnen een totaalconcept waarin alles voor u wordt geregeld.