Home Nieuws Effectief de processierups bestrijden

Effectief de processierups bestrijden

De afgelopen tijd viel er veel te lezen over de processierups. Het insect is berucht om zijn brandhaartjes. Deze veroorzaken brandende jeuk, irritatie, huiduitslag en irritatie van de luchtwegen en ogen. Misschien heeft u de foto’s van mensen met rode plekken over armen, borst en rug al eens gezien. Zo erg hoeft het niet te worden, maar hiervoor is het wel belangrijk niet direct in aanraking komt met de brandharen. Al binnen een straal van 100 meter veroorzaken de brandhaartjes problemen. De processierups bestrijden op een effectieve manier vereist de speciale apparatuur en deskundigheid van Van Jaarsveld Tuinen.

Processierups verwijderen uit uw tuin

De ‘eikenprocessierups’ komt voor in eikenbomen. Deze staan in veel bossen, parken en andere recreatiegebieden. Ook gemeentelijke plantsoenen moeten vaak de processierups verwijderen. Komen ze in uw tuin voor, dan wordt het een andere zaak. Hiervoor rukt de gemeente niet uit; u moet dan zelf de processierups en/of oude nesten laten verwijderen. Wij dringen er sterk op aan om dit niet zelf uit te voeren. Van Jaarsveld Tuinen heeft de vereiste deskundigheid in het bezit.

De kern van uw probleem: de brandharen

De brandharen vormen de kern van uw probleem. Op het kleine rupsje staan meer dan 700.000 witte brandharen van 0,2 tot 0,3 millimeter lang. Ook zonder deze direct aan te raken, leveren ze u problemen op. De brandhaartjes verspreiden zich namelijk met de wind en blijven bovendien jarenlang vastplakken aan de bomen. De processierups verwijderen, met inbegrip van de oude nesten, is dus echt noodzakelijk.

Bestrijden, verwijderen én voorkomen

De processierups bestrijden op een effectieve manier vereist de speciale apparatuur en deskundigheid van Van Jaarsveld Tuinen. Neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie.