Home Nieuws Duurzaam uw buxus vervangen

Duurzaam uw buxus vervangen

Ook dit jaar zullen we weer merken dat de buxusmot oprukt. Deze rups vreet in korte tijd grote delen van de buxus kaal. Hiernaast is de buxusschimmel een terugkerend probleem. Wat uw probleem ook is, u heeft goede reden voor het vervangen van uw buxus: thuiskomen of een bedrijf bezoeken wordt een trieste bedoening tussen al die dode bladeren. Een snelle en duurzame oplossing krijgt u van een deskundige tuinspecialist. Uw buxus vervangen gaat dan snel en vakkundig. Van Jaarsveld Tuinen bewijst dit al ruim 35 jaar.

Wat is het probleem?

Ziet u spinsel of een gekrioel aan rupsen in uw buxus? De rups van de buxusmot herkent u aan de groene kleur, dikke zwarte strepen, dunne witte strepen en zwarte stippen rondom het lijfje. In april en mei leggen de uitgekomen vlinders massaal nieuwe eitjes op de buxusstruiken die vervolgens uitkomen en zorgen voor veel rupsen die in korte tijd uw buxus kaal vreten. Wanneer u bladeren met zwarte en bruine vlekken ziet, of jonge takken met zwarte strepen, dan heeft uw buxus een schimmel. Bel of e-mail Van Jaarsveld Tuinen voor het vervangen van uw buxus door een betere duurzame oplossing.

Buxus vervangen: uw opties

Van Jaarsveld Tuinen heeft alternatieve hagen. Goede alternatieven zijn de Prunus, Taxus, Ilex, Sarcococca en Osmanthus. Afhankelijk van uw grondsoort maken wij voor u een passend voorstel. Het is namelijk van belang dat de gekozen haag goed gedijt in uw tuin. Sommige hagen groeien beter op de zandgrond dan op de kleigond. Zet u bijvoorbeeld de verkeerde soort haag op de kleigrond dan resulteert dit in zwakke, vatbaardere en minder snel groeiende hagen.

Advies over het vervangen van uw buxus

Over de verschillende opties en alternatieven adviseert Van Jaarsveld Tuinen u van harte. Als vaste of nieuwe klant bent u welkom voor professioneel advies op maat. Wilt u uw buxus vervangen?  Wij geven u graag passend advies voor een nieuwe haag en alle werkzaamheden die komen kijken bij het verwijderen van dode buxushagen. Neem hiervoor nu vrijblijvend contact met ons op.