Home Nieuws Balans in uw familietuin

Balans in uw familietuin

Een dankbare uitdaging voor iedere tuinontwerper is een familietuin. Want u wilt dat deze stijlvol én kindvriendelijk is. Hiervoor moeten wij rekening houden met de verschillende gebruikers: als volwassene moet u simpelweg genieten van uw prachtig verzorgde tuin, terwijl uw (klein)kinderen en hun vriendjes onbekommerd en veilig moeten kunnen spelen. Bij het ontwerpen van een familietuin houdt Van Jaarsveld Tuinen dan ook rekening met belangrijke speerpunten: ruimte, dieptewerking, afwisseling, ontspanning, zitmogelijkheden, speelmogelijkheden en veilige afbakeningen.

Een ruimtelijke familietuin

Het gewenste gevoel van openheid creëren wij met de juiste balans tussen open en geborgen elementen. Bijvoorbeeld de afwisseling tussen het gazon en de sierbestrating en borders met kleurrijke beplantingen. De familietuin heeft ook meerdere gedeelten voor verschillende doeleinden. Deze gaan op een natuurlijke manier in elkaar over via hoge beplantingen, statige tuindividers of een een pergola. Terwijl de familietuin toch nog altijd het essentiële overzicht biedt.

Kindvriendelijke bodem en omheining

Veiligheid is het belangrijkste aspect in uw familietuin. Zeker waar de kinderen het meest en het wildst spelen. Hier is de ondergrond zeer belangrijk: heeft u een speelplaats met trampoline, tuinhuisje of ander speelmeubel, dan is een gazon, kunstgras of ruime laag houtsnippers aan te raden. Niet minder belangrijk is natuurlijk uw erfafscheiding. Deze moet goed afgesloten of af te sluiten zijn, zodat de kinderen altijd veilig in de tuin blijven. Vijvers hoeft u niet speciaal uit te bannen, deze zijn veilig te maken met vijverroosters.

Uw kindvriendelijke beplantingsplan

Uw beplantingsplan komt niets tekort aan kleur, textuur en lijnenspellen. Voor uw familietuin zijn immers genoeg soorten planten, struiken en bloemen uit te kiezen die niet giftig, scherp of irriterend zijn, zoals de Taxus en Digitalis. Ook is het handig als deze tegen een stootje kunnen, zoals een ballenspel, stoeipartij of het zoeken naar paaseieren. Van Jaarsveld Tuinen loopt over met ideeën voor kindvriendelijke beplantingen. Laat deze tot bloei komen in uw eigen inspirerende tuinontwerp.

Ontspannen in een kindertuin

De familietuin van Van Jaarsveld Tuinen is voor iedereen uitnodigend. U zult hier dan ook veel tijd doorbrengen. En terwijl de kinderen spelen kunt u zelf heerlijk ontspannen met een kopje koffie of een goed gals wijn in de zon. Of juist onder de beschutting van uw pergola met klimplanten of overkapping. Zo kijkt u tevreden uit over uw royale familietuin, waar u en uw (klein)kinderen de tijd van hun leven beleven.