Home Nieuws Specialistisch tuinonderhoud in maart

Specialistisch tuinonderhoud in maart

Maart is een belangrijke maand voor tuinonderhoud. Het groen komt weer op gang, rozen lopen uit en het gras begint weer te groeien. Pakt u uw tuinonderhoud in maart goed aan, dan geniet u extra gedurende het hele (voor)jaar. Ook heeft het maximaal effect op alle werkzaamheden die in de rest van het jaar moeten worden uitgevoerd. De resultaten zijn bovendien het mooist: na het vele knippen, snoeien en bemesten groeit uw tuin precies zo uit als u het wilt. Neem hiervoor nu contact op met Van Jaarsveld Tuinen.

Tuinonderhoud maart? Snoeien!

Het tuinonderhoud in maart is belangrijk voor uw bomen en struiken. Hierop zit de meeste groei. In het voorjaar zullen deze zich daardoor optimaal herstellen. Daarom is Van Jaarsveld Tuinen zeer actief in maart, om al zijn tuinen zo mooi mogelijk te krijgen. Hierbij is onze toegepaste vakkennis en ervaring van grote meerwaarde: onze hoveniers weten precies hoe, waarom en welke struiken en bomen zij snoeien.

Tuinonderhoud voor uw gazon: maaien, verticuteren en bemesten

Ook uw gazon en borders blijven niet zomaar mooi. Met de juiste aandacht krijgen wij deze weer groen en egaal, met strakke borders. Wellicht is er ook meer nodig dan alleen maaien. Door te verticuteren wordt mos en ander onkruid uit uw gras verwijderd. Dit verticuteren voeren wij ieder jaar uit en hierdoor verarmt de bodem. Een oplossing hiertegen is het bemesten van uw gazon. Hiervoor gebruiken wij in maart een specifieke soort meststof. Dit tuinonderhoud voeren wij uit in maart, net voordat uw gras weer begint te herstellen.

Kleur aan uw tuinonderhoud: zomerbollen in maart

Professioneel tuinonderhoud in maart gaat niet alleen over corrigerende werkzaamheden, zoals snoeien, maaien en bemesten. Ook het voorbereiden van nieuwe begroeiing is belangrijk. Zo hoort het planten van zomerbollen typisch bij het tuinonderhoud in maart. Zeer verschillende bollen fleuren uw tuin op tot ver in de herfst. Van Jaarsveld Tuinen plant deze in prachtige combinaties. Hiervoor gebruiken wij verschillende zomerbollen van lelies, gladiolen, hyacinten en nog veel meer. Fraai complementerende kleuren, geuren en vormen laten uw tuin leven.