Home Nieuws Geniet vroeg van een rozentuin in februari

Geniet vroeg van een rozentuin in februari

In februari begint de rozentuin te leven. Nu begint de plantengroei op gang te komen. Van dichtbij ziet u al kleine bladeren en scheutjes ontstaan. Voor de tuinman het moment voor een goede voorbereiding. Want al in februari is het een mooi moment om je voor te bereiden op de nieuwe rozen, door snoeien of nieuwe aanplant. De juiste rozenstruiken en kennis over rozentuinen in februari geven een vliegende start. Hiermee geniet u bijna het hele jaar door van een weeldige rozentuin vol kleur, geur en leven.

Hoe ziet de ideale rozentuin eruit?

Al vanaf februari kunt u uw rozentuin met alle gewenste rozen inrichting. Er bestaan vele honderden verschillende rozensoorten met elk hun eigen geur- en kleursoort. Denk aan typisch Engelse rozen, of rozensoorten die prachtige rozenbottels voortbrengen voor de herfst. Van Jaarsveld Tuinen heeft goede ervaringen met de New Dawn, een zachtroze en sterk geurende klimroos die meerde maanden bloeit. Door haar breedte is deze rozensoort geschikt voor gevelbeplanting en versiering van rozenbogen en pergola’s. Het groeien en snoeien vereist wel begeleiding, wat Van Jaarsveld Tuinen periodiek verzorgt.

Wat zijn de belangrijkste rozen?

Van Jaarsveld Tuinen gebruikt verschillende rozensoorten, voor verschillende doeleinden. Denk aan klimmers en bodembedekkers, als struik, op stam of als klimroos. Met prachtige gele, roze of bordeauxrode kleuren.

Belangrijk: aanleg en onderhoud

Uitstekende kennis van de verschillende rozensoorten is belangrijk. Om ver voorbij februari te genieten van een duurzame rozentuin, moet er besef zijn van welke specifieke rozensoorten gevoelig zijn voor zon, schaduw, vocht en bepaalde plagen zoals meeldauw, bladluis of spint. Een weloverwogen keuze voor het juiste ras en de plaatsing hiervan, is een garantie dat uw rozentuin ook tot ver na februari schitterend blijft. Bijbehorend tuinonderhoud laat de rozentuin extra schitteren, door extra voeding, het wegknippen van uitgebloeide en zieke gedeelten, het aanbinden van klimrozen, het controleren op schimmelaantastingen en het terugdringen van plantjes die u liever niet ziet tussen uw rozen of bestrating. Hiermee zorgt Van Jaarsveld Tuinen voor de fraaiste rozentuinen.