Home Nieuws Tuinhuis op maat gemaakt

Tuinhuis op maat gemaakt

Voor deze opdrachtgever bouwden wij een tuinhuis op maat. Al snel kozen wij samen met de klant voor het Zweeds rabat profiel. Zoals u ziet geeft dit een bijzonder effect. De planken uit Douglas hout zijn speciaal bezaagd, waardoor deze strak over elkaar heen hangen. Een kozijn is er niet, waardoor het lijkt alsof de planken doorlopen. Belangrijk bij het bouwen van dit tuinhuis was het laten kloppen van alle verhoudingen. Ons maatwerk maakte dit mogelijk.

Bijzonder door maatwerk in de bouw

De deur van deze Douglas houten schuur is zo gemaakt dat er geen kozijn te zien is. Dat de planken door lijken te lopen creëert een egaal en rustig oppervlak. Hierop aansluitend kozen wij voor een zinken kraal als dakrand; deze draagt bij aan de strakke afwerking van dit tuinhuis. Het dak is plat, dus werkten wij deze af met dakleer, volgens de brandmethode. Dit duurzame maatwerk voorkomt lekkage en andere problemen.

Waarom een tuinhuis van Douglas hout?

Voor het bouwen van dit tuinhuis kozen wij voor Douglas hout omdat dit een duurzame houtsoort is. De hars in Douglas hout verhardt naar verloop van tijd, waardoor schimmels en rot weinig kans krijgen. Tevens is Douglas hout mooi te vergrijzen, zodat het een karaktervol geheel zal worden. Wij gebruiken het vaak in onze projecten en tuinhuizen, bijvoorbeeld voor villa’s in Bilthoven en Zeist. De strakke stijl past bij alle tuin- en bouwstijlen.

Tuinhuis met andere houtsoorten en stijlen

Regelmatig bouwen wij tuinhuizen op maat, en niet alleen met Douglas hout. Ook andere houtsoorten zoals Red Ceder en vuren vormen fraaie oplossingen. Van Jaarsveld Tuinen beschikt over jaren lange kennis en ervaring en verschillende houtsoorten, die wij afwisselend gebruiken in diverse ontwerpen op maat. Dit tuinhuis met Zweeds rabat profiel is dan ook slechts één van de vele mogelijkheden. Heeft u andere voorkeuren of specifieke wensen, en bent u benieuwd naar een eigen ontwerp op maat? Neem nu vrijblijvend contact met ons op.