Home Nieuws Het laten bestraten van uw oprit: de moeite waard?

Het laten bestraten van uw oprit: de moeite waard?

Het laten bestraten van een oprit doe je niet zomaar. Dat moet in één keer goed. Verzakkingen, beschadigingen en onkruid moeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Daarom kiest Van Jaarsveld Tuinen voor de meer grondige aanpak. Die begint bij de fundatie van bijvoorbeeld gebroken puin, die in meerdere lagen wordt verdicht, zodat het oppervlak gelijkmatig en goed verdicht is. Nadat de bestrating is gelegd vegen wij deze in met speciaal zand.

De juiste tegels en motieven

De stijl van een oprit is afhankelijk van zowel de tegels en het motief. Daarom adviseren wij over alle voor- en nadelen van verschillende tegel soorten en motieven. Afhankelijk van het pand en de tuin kiezen wij met de klant om te bestraten in bijvoorbeeld het halfsteens-, elleboog-, keper-, of visgraatverband. Onze ervaring en expertise in het ontwerpen en aanleggen van unieke tuinontwerpen is hierbij een meerwaarde.

Oprit bestraten met gebakken stenen

Bij gebakken stenen kunt u denken aan de vele paden, terrassen en pleinen zoals u die in de meer historische steden vindt. Vaak zijn deze vervaardigd uit gebakken stenen. Zonder twijfel vanwege het exclusieve karakter van het materiaal, maar ook omdat gebakken stenen veel duurzamer zijn dan bijvoorbeeld betonstenen, die meestal binnen 10 jaar vervangen moeten worden.

Gespecialiseerde oplossing: de molgoot

De molgoot kan een even nuttig als elegant element in de oprit zijn. Door te bestraten met een molgoot wordt het water uitstekend afgevoerd, bijvoorbeeld richting een straatkolk. Wij leggen deze molgoot meestal met meerdere rijen klinkers, waarbij de middelste lager liggen dan de rest.

Het laten betegelen van tuinen

Wilt u behalve uw oprit ook uw tuin professioneel laten betegelen? Dan kunt u ons een bestratingsplan laten optekenen. Bij het bestraten houden wij dan rekening met alle relevante aspecten zoals de muren, deuren, looppaden en afwatering. Door ons te laten betegelen zal altijd een mooi resultaat ontstaan. Een duurzaam resultaat dat vele jaren lang stabiel en egaal zal blijven liggen.