Home Nieuws Grasonderhoud voor een mooi egaal gazon

Grasonderhoud voor een mooi egaal gazon

Grasonderhoud is voor iedere tuin belangrijk. Vooral een fris en egaal gazon zorgt er voor dat de omgeving er goedverzorgd uitziet. Hoe mooi de planten, bloemen, bomen of vijver er ook bij staan, als er kale plekken, vlekken of mos in het gazon zitten doet dat afbreuk aan het uiterlijk van de tuin. Van Jaarsveld Tuinen wordt dan ook dit voorjaar weer ingeschakeld door particulieren en bedrijven. Voor het grasonderhoud beschikken wij over alle benodigde speciale machines, vakkennis en ervaren medewerkers. Zo is het resultaat professioneel.

Gras verticuteren

Voor het herstellen van een gazon verticuteren wij vaak het gras. Verticuteren is een techniek waarbij speciale machines oud maaisel, maaiafval en vilt (een mos dat vaak voor komt op voedingsarme grond) van het gazon verwijderen. Natuurlijk bestaan hier ook speciale harken voor, maar bij grotere oppervlakten is de verticuteermachine de enige oplossing. Na het eventueel aanbrengen van mosdoders en het zaaien van nieuw gras wordt de grasmat snel weer gesloten.

Wanneer verticuteren?

Wanneer is de beste tijd om uw gras te verticuteren? De twee optimale momenten zijn in maart / april en in september / oktober. In deze perioden maakt de grasmat een groeispurt. Een goede tijd om weer voldoende lucht, licht en voedingsstoffen op te doen na het verticuteren. Kale plekken en andere beschadigingen groeien dan zo snel mogelijk weer dicht, zodat er optimaal genoten kan worden van een perfect gazon.

Grasonderhoud dit voorjaar?

Zoals dat voor alles in het tuinonderhoud geldt, is het resultaat beter als u vakmensen met vakkennis en ervaring inschakelt. Kiest u graag voor perfecte resultaten, neem dan nu contact met ons op. Laat uw gazon dit voorjaar en najaar onderhouden door onze professionals.