Home Nieuws Uw tuin zomerklaar maken

Uw tuin zomerklaar maken

Met het zomerklaar maken van uw tuin begint uw zomer goed. Hierdoor zult u de hele zomer genieten van een perfecte tuin, zonder last van zaken zoals verdord gras, rommelige hagen, uitgebloeide bloemen of verwilderde vijvers. Van Jaarsveld Tuinen bezit de nodige expertise en ervaring in het zomerklaar maken van tuinen. Hiervoor verzorgen wij de onderstaande diensten:

Hagen bemesten en snoeien in de zomer

Om uw haag zomerklaar te maken moet u zeker twee keer snoeien in de zomer. Wilt u bijvoorbeeld uw taxus of heg laten snoeien? Van Jaarsveld Tuinen zal dit netjes recht en strak voor u doen. Uw haag blijft dan een mooi en gesloten geheel. Even belangrijk is het dat er direct bemest wordt na het snoeien. In de zomer behoeven uw borders en gazon bovendien een tweede onderhoudsbemesting. Voor ons een goede reden om meteen eventueel onkruid te verwijderen.

Maaien en bemesten als vakantiebeurt

Het maaien en bemesten van uw gazon is belangrijk. Vooral als het gaat om tuinonderhoud vanaf Mei en de daaropvolgende zomerperiode wilt u hierin investeren. Hiervoor kunt u ons incidenteel of juist op afgesproken tijden inzetten. Ook maaien wij uw gazon, waarbij wij ook deze bemesten, onkruidvrij maken  en indien nodig verticuteren.

Onkruid verwijderen

Voor het zomerklaar maken van uw tuin is het belangrijk onkruid in uw borders en bestrating zo snel mogelijk wordt verwijderd. Want in een vroeg stadium is dit onkruid nog snel en gemakkelijk te verwijderen zonder verdere schade aan uw beplanting. Ter plaatse en in overleg met u zullen wij bepalen wat de beste methode is om dit onkruid te verwijderen.

Ziektes en plagen

Wanneer onze onderhoudshoveniers bij u in de tuin werken zijn zij altijd alert op eventuele ziektes en plagen. Waar nodig worden deze direct bestreden, zodat de schade aan uw beplanting beperkt blijft.

Tuin zomerklaar maken? Meer water!

Uw tuin heeft extra water nodig tijdens de zomer. Vooral als u een gazon of nieuwe planten heeft. Natuurlijk is dit uitstekend te doen met de gieter of tuinslang, maar meestal zal het er desondanks bij in schieten. Bovendien is het een tijdrovende manier van bewateren. Een meer effectieve oplossing is het automatische beregeningssysteem. Wij informeren u graag over dit systeem.

Vijveronderhoud

Door professioneel vijveronderhoud worden problemen het hele seizoen vermeden. Het filter wordt in deze periode weer in werking gezet, bacteriën worden aan het water toegevoegd, de groei van draadalgen wordt bestreden en vijverplanten worden gesnoeid en verjongd. Hiermee ontstaat en blijft er een gezonde en natuurlijke balans in het water.

Tuinonderhoudscontract en vakantiebeurt

Van Jaarsveld Tuinen geeft uw tuin de extra aandacht die deze verdient. Dankzij ons tuinonderhoudscontract zult u onbezorgd thuis komen. Tijdens ons tuinonderhoud vanaf mei maken wij uw gehele tuin zomerklaar: onkruidvrij, vers gemaaid en met volledig schone bestrating. Zo kunt u meteen na thuiskomst nagenieten van uw vakantie.

Neem nu contact met ons op voor meer informatie over onze tuinonderhoudscontracten.