Home Projecten Landelijke tuin met strakke vlakverdeling

Landelijke tuin met strakke vlakverdeling

Midden in een boomgaard ligt deze landelijke tuin met strakke vlakverdeling. Rust en eenvoud gaan hier hand en hand. Toch is dit allesbehalve een saaie omgeving. De afwisseling tussen de verschillende vlakken, kleuren, vormen en bladeren maken deze landelijke tuin juist interessant en uitnodigend. Naar opdracht: sterk en evenwichtig. Hiertoe kwamen wij door de volgende ontwerpkeuzes.

Evenwichtig ontwerp, natuurlijke tinten

Zoals u ziet zorgt het gebruik van de verschillende materialen voor consistentie in de combinatie van natuurlijke tinten. Zo zet de vergrijsde vlonder van hardhout de toon, en wordt die overgenomen door de eiken bielzen die het lijnenspel accentueren. De vlakken van natuurstenen keien dragen bij aan een speciaal effect.

Veel groen met natuurlijke verhoudingen

De gazons zorgen voor rust en eenvoud. Het gebruik van de juiste beplanting geeft de natuurlijke sfeer: overal is groen en blad, wat aansluit op de nog altijd groeiende behoefte aan echte natuur in landelijke tuinen. Mensen willen weer de tuin inlopen en meteen te midden van het groen zitten. Een bijzondere oplossing hierbij is het zwaartepunt in deze tuin: het terras met overkoepelend bladerdak van dakbomen.

Koninklijk terras met royaal bladerdak

Het nodigt meteen uit: een terras met afdak van platanen. Hier is de perfecte plek om in de schaduw te genieten van een hete zomerdag. Het terras biedt daarom voldoende plek aan gezelschappen, ook door ruimtelijk over te komen. De platanen zijn immers hoog en vormen samen een omvangrijk bladerdak. Hierdoor voelt het terras bijzonder royaal, haast koninklijk.