Home Projecten Villatuin met zwembad omsloten door groen

Villatuin met zwembad omsloten door groen

Je waant je even in een andere wereld in deze door groen omsloten villatuin met zwembad in Zeist. Zoals u ziet zorgen contrasten in kleur en vorm voor een levendig karakter aan de omgeving. De vele vaste planten bloeien uitbundig en maken de villatuin interessant. Toch is er ook beslotenheid: rust en ruimte. Immers ligt alles omsloten in het groen. Vooral de vijver, die niet direct opvalt en juist hierdoor uitnodigt om de tuin verder te verkennen.

Een omsloten tuinvijver om in bij te komen

Verrassend is hoe deze vijver omsloten wordt door de beplanting. Het oog valt bijvoorbeeld eerst op het prachtige zwembad, maar na een verfrissende duik trekt het houten loopbruggetje over de vijver de aandacht. Pas na het betreden hiervan is het stijlvolle tuinhuisje achterin te zien. Dan leidt het pad langs prachtige Rododendrons en groepen varens. Dit is hét rustpunt in deze omsloten tuin. Hier wil je echt even langslopen of stilstaan om te kijken hoe prachtig de beplanting groeit. Een gevoel van geborgenheid geeft dan een intieme sfeer aan deze villatuin.

Contrasterende kleuren en groentinten

De beplanting valt natuurlijk meteen op. Zo zijn de bomen en heesters met bordeauxrode bladeren indrukwekkend in hun contrasten. Tegen de groene achtergrond van de overige bomen komt vooral ook de Japanse esdoorn filmisch over, dankzij zijn dieprode bladerdek en elegante stam.  Ook de rododendrons zijn weeldig en diepgekleurd. Dat al deze verschillende elementen voor zowel afwisseling als rust zorgen, is voor ons het teken dat deze besloten villatuin in Zeist geslaagd is.