Home Projecten Vijvertuin met klassiek lijnenspel

Vijvertuin met klassiek lijnenspel

Dit is echt een klassiek tuinontwerp. De vijvertuin die u hier ziet is opgebouwd uit een lijnenspel volgens oude vijvertuinen aan historische panden. Dat ziet u bijvoorbeeld aan de bakstenen, die in ronde contouren over de rand van de vijver steken. Het terras is bovendien midden in de tuin geplaatst, waardoor het gevoel ontstaat van een omsluitende waterpartij. Want vooral hier, omringd door het water, leeft men op.

Tuinontwerp naar klassieke vijvertuinen

Anders dan moderne vijvertuinen, ontleent het klassieke tuinontwerp zijn klasse aan speelse en ronde vormen. Dit ziet u terug in de bakstenen en rand, maar ook aan de beek die op de vijver uitloopt. Deze geeft stroming en levendigheid aan de vijvertuin. Net als de waterlelies en vissen. Het is bovendien vanuit elke hoek een lust voor het oog. Deze dynamiek doorbreekt de stilte in het klassieke tuinontwerp.

Klasse door beplanting

Ook de juiste beplanting zorgt voor de karakteristieke allure van het klassieke tuinontwerp. Sierlijke en kleurrijke planten, bloemen als bomen geven lucht. Zo is de pergola in het voorjaar een lust voor het oog. De Blauweregen misschien nog meer, vanwege zijn zeer uitbundige bloeiwijze. En de bonte grootbladige Hosta’s steken daarentegen weer mooi af tegen het strakke gazon.

Het hele jaar sfeer

In dit tuinontwerp is tevens veel aandacht besteed aan de diversiteit van de beplanting. Want een klassiek tuinontwerp moet het hele jaar door mooi blijven. Dan is deze altijd in beweging, en altijd in vorm. Verkleuringen geven het hele jaar afwisseling en bladvaste planten houden de tuin groen. Hier kan elke dag van het jaar genoten worden.