Home Projecten Lounge tuin in IJsselstein

Lounge tuin in IJsselstein

Deze loungetuin in IJsselstein was een inspirerend project. Aanvankelijk verzorgden wij enkele onderhoudswerkzaamheden: het gazon en de planten mocht nieuw leven ingeblazen worden. Maar gaandeweg raakten wij verder in gesprek met onze opdrachtgever. Onze visie: slechts enkele aanvullende werkzaamheden zouden nieuw leven blazen in de stijl van deze loungetuin te IJsselstein. Zo bloeien onze projecten wel vaker op, omdat Van Jaarsveld Tuinen het beste wilt voor zijn klanten.

Oude en nieuwe elementen

Ons oog viel meteen op de bestaande vlonder, die een uitnodigend hoogteverschil geeft. Het vergrijsde hout is fraai in combinatie met de loungeset en solitaire boom in het midden van een ronde uitsparing. De boom licht in de avond prachtig uit door een lichtspot. Een sterk visueel element, wat hoort in een echte loungetuin. De achterliggende witte muur hebben wij opnieuw gereinigd. Deze ‘verlicht’ de tuin als het ware, en dient als rustige achtergrond voor de fraaie beplantingen ervoor.

Krachtige stijl

Zoals u ziet is het tuinontwerp in IJsselstein ronduit krachtig te noemen. Robuust, eenvoudig maar ook elegant zijn zowel de loungemeubelen, planten, kleuren en indeling. De witte muur laat de sterke contrasten in het vele groen van de beplanting naar voren springen. Ook wisselen dichte en juist luchtige bladerdekken elkaar af, door verschillende plantensoorten en meerstammige heesters.

Praktisch genieten

Een bijkomend voordeel van de kracht en simpliciteit in dit tuinontwerp is de onderhoudsvriendelijkheid. Alles in deze loungetuin te IJsselstein is gemakkelijk te onderhouden: maaien, snoeien en schoonmaken is makkelijk gemaakt. Want een loungetuin heb je om te loungen, niet om te werken.