Home Projecten Moderne tuin in de polder van Amstelveen

Moderne tuin in de polder van Amstelveen

Deze tuin in Amstelveen heeft een puur ontwerp. In een gebied dat in trek is bij de weidevogels, ligt aan de buitenkant van de polder een even uitnodigende oase. Hier worden strakke lijnen afgewisseld door lossere gecultiveerde natuur. Kijk naar de designmuur die de lijn van de dijk weerspiegelt. En bloemen die beweging en kleur geven aan het tuinontwerp. Hiervoor schakel je een tuinarchitect in.

Echt een Amstelveense poldertuin

De omgeving rondom deze Amstelveense tuin bleek te mooi om niet te gebruiken in ons tuinontwerp. Deze kleine polder is een bijzonder natuurgebied met natuurvriendelijke oevers, plasjes en poeltjes, en met fiets-, ruiter- en wandelpaden. Een open en gezellig landschap, maar gecultiveerd. Die balans zagen wij meteen voor ons in ons tuinontwerp. Vandaar de strakke designmuur.

Rustige maar sfeervolle beplanting

Wat bijdraagt aan de uitstraling van deze tuin in Amstelveen is de combinatie van zachte kleurtinten. Het grijs van de knotwilgen gaat mooi samen met de muur en tuinmeubels, zeker in combinatie met het paars van de bloemen.

Bijpassend tuinmeubilair

Om volop te kunnen genieten van deze tuin hebben wij de bewoners kennis laten maken met Kettal, een exclusief merk voor tuinmeubilair. Qua design luchtig, maar in kwaliteit robuust. Hierdoor zijn zelfs de loungebanken, stoelen en tafels bestand tegen de grillen van het weer. Ook valt er genoeg te beleven voor spelende kinderen; zoals te zien staan er een schommel, speelhuis en fraai ingegraven trampoline. Wat maar weer bewijst dat een modern tuinontwerp ook kindvriendelijk zijn.