Home Projecten Kleine patiotuin in Nieuwegein

Kleine patiotuin in Nieuwegein

Het ontwerp van deze kleine patiotuin in Nieuwegein laat zien dat een grote tuin geen vereiste is om volop te genieten van de natuur. Voor dit bescheiden oppervlak tekenden wij een fijn ontwerp zodat de klant het hele jaar door kan genieten van het besloten, gezellige karakter van een echte patiotuin. Deze is speels en informeel, omdat de tuin niet loodrecht op het huis ligt. En ruimtelijker dan de tuin eigenlijk is, omdat de strakke lijnen contrasteren met de glooiende vormen. Een gebalanceerd ontwerp dat verdere uitleg verdient.

Slim ontwerp: afwisseling en ruimte

Zowel de betegeling als de maatwerk schutting in Zweeds rabatprofiel geven strakke lijnen. In dit kader meandert de betegeling, langs ronde beplanting van Prunus wolken en fraaie aluminium plantenbakken. De Japanse Kornoelje in het midden van deze patiotuin zorgt voor de nodige beschutting, maar houdt de patiotuin tegelijkertijd luchtig dankzij zijn dunne bladerdek. De omliggende bomen met fris blad contrasteren fraai tegen de donkergroene wolken in de rest van de begroeiing.

Stijlvolle én praktische patiotuin

In ons ontwerp hielden wij tevens rekening met het soort gebruik van deze tuin. Daarom blijft deze patiotuin Ondanks de weelde onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk. Zo zijn de strakke tegels met fraai taupe-tint gelegd met speciaal voegmiddel tegen onkruidgroei. En het driehoekige schaduwdoek is eenvoudig in hoogte te verstellen door het elegante palensysteem.

Levend ontwerp

Omdat deze patiotuin te Nieuwegein klein is, hebben wij de beplanting rustig en eenvoudig gehouden. De afwisseling en het contrast zit vooral in de lijnen en verschillende kleurtinten. Maar dit niet dat hier niets te beleven valt. Het ontwerp groeit natuurlijk, zoals dat hoort bij een patiotuin. De rabatschutting, die nu goudgeel kleurt, zal gaandeweg stijlvol vergrijzen. Een nu nog kleine blauweregen zal deze overwoekeren en zorgen voor kleur. De eerste bloempjes zijn al uitgekomen. Een patiotuin is ontstaan.