Home Projecten Verrassende patiotuin in Houten

Verrassende patiotuin in Houten

Deze verrassende patiotuin in Houten hebben wij ontworpen onder een hoek van 30 graden, om zo de ruimte optimaal te benutten. Een brede glazen pui geeft uitzicht over de hele tuin, zodat binnen en buiten in elkaar overvloeien. Daarom kwamen wij met de klant tot de conclusie dat een patiotuin gepast zou zijn: altijd stijlvol, maar geborgen en verrassend. Iets om het hele jaar van te genieten. Vandaar onze onderstaande ontwerpkeuzes.

Tegels voor een patiotuin

Het gevoel van een patio ontstaat door het omsloten karakter. Maar ook de betegeling speelt een belangrijke rol. Want niet zelden heeft een Spaanse of Italiaanse patio warme kleuren, vanwege het weer maar ook de lokale materialen. Onze keuze viel daarom al snel op deze natuurstenen tegels, met de gewenste warme kleur en uitstraling. Dankzij de hoek waarin de betegeling ligt, voelt de tuin veel ruimer en informeler aan.

Thematiek met cortenstaal

Eenmaal aangeschoven in deze patiotuin te Houten, valt het oog al snel op de ruime tuinkast met daarin een open opslag voor haardhout. Het is deze associatie met vuur, samen met de prachtige oxidatie van het cortenstaal, dat zorgt voor extra warmte en sfeer. Deze kast is bovendien op maat gemaakt voor deze patiotuin. Het cortenstaal ziet u ook in de elegante plantenbakken.

Luchtige bomen

De typische geborgenheid van patiotuinen hangt samen met de bomen. Speels en luchtig wuiven de takken en bladeren over de patiotuin. Deze meerstammige bomen geven de nodige beschutting, zonder te veel volume in te nemen.

Zorgvuldige opbouw

Een goede balans tussen sfeer en rust kenmerkt de patiotuin. Daarom zijn wij samen met de klant erg gelukkig met de gehele opbouw van deze tuin in Houten. Van onderen naar boven klopt alles. Zo is de hoek is verrassend, de plantenbakken met lavendel en andere fijne plantjes zorgen voor kleur en bloei en iets hoger valt het oog op een fraaie lijn varens, met daarboven klimop en de meerstammige bomen.