Home Projecten Romantisch villa tuin een groene oase

Romantisch villa tuin een groene oase

Echte weelde in deze authentieke, statige villa tussen de bomen in Bilthoven. Deze omgeving vroeg om een romantische villatuin. Wij kwamen hiervoor met een uniek maar toch ook herkenbaar tuinontwerp. Sterk en krachtig door de verschillende vlakken met fraaie kleurcombinaties. Maar met natuurlijk, subtiel en statig groen. Verwelkomend is vooral ook de rustige sfeer van de oprijlaan.

Statige elementen

Een echte villa verdient echte kwaliteit. Die ziet u terug in de oude gebakken bestrating, die in combinatie liggen met grijze betontegels. Het geeft dit terras een historisch en romantische gevoel. Ook door het speciale patroon van de bakstenen. Die ziet u liggen bij de voordeur en rondom de beplanting, waar het doet denken aan het metselwerk in oude binnensteden en hofjes. De plantenpotten sluiten hier goed op aan. Maar vooral trots blijven wij op de oprijlaan.

Rustgevende oprijlaan met licht grind

In deze setting is grind zeer rustgevend. Het geluid van grind alleen al doet denken aan thuiskomen. Zeker met de juiste kleurstelling, in de stijl van deze romantische villa zelf. Al bij aankomst is de sfeer gezet. Hier hebben wij goed over nagedacht, wat volgens ons te zien is. De lichte kleur is een extra rustgevende factor in deze veelal groene omgeving.

Groene oase

Klassieke elementen zijn kenmerkend voor deze groene oase. Uiteraard door het royale gazon, dat perfect verzorgd is. En de statige buxus- en taxushagen, die perfect passen bij een romantische villatuin als deze. De bladstructuren zijn eenvoudig en geven hierdoor verder rust. Om de symmetrie bij de deur niet te saai te maken, hebben wij deze onderbroken met een fraai kronkelige heester. Zo is ook hier het natuurlijke gevoel altijd aanwezig. De rest laten wij simpelweg over aan de fraaie oude beuken rondom de villatuin, die zorgen voor sfeervol diffuus licht.