Home Projecten Familietuin met strakke vijver bij hoekwoning

Familietuin met strakke vijver bij hoekwoning

Het blijft inspirerend om vaker ingeschakeld te worden door dezelfde opdrachtgever. De eigenaren van deze familietuin met strakke vijver verkocht mede hierdoor succesvol hun hoekwoning. Inmiddels hebben wij een tweede tuin aangelegd bij de nieuwe woning. Maar laten we nog even stilstaan bij deze familietuin. Speciaal naar de behoeften van dit gezin maakten kozen wij voor dit stijlvolle maar toch ook levendige ontwerp, geschikt voor hen en de kinderen. Een prettige plek voor jong en oud.

Strakke maar gezellig levendige familietuin

Het eerste wat te zien is vanuit de woonkamer, is de strakke vijver met daarachter de stijlvolle gestuukte muur. Hieruit stroomt rustig en subtiel de strakke vijver in, via twee sierlijke leidingen. Ondanks dit sterke designelement moest de familietuin een goede combinatie zijn tussen stijl en speelruimte. Vandaar de schommel, maar vooral ook het moestuintje dat slim verscholen ligt achter de muur.

Kleurige familietuin

Deze familietuin dankt veel gezelligheid aan de kleurrijke beplanting. Hiervoor hebben wij gekozen voor bijvoorbeeld Afrikaanse Lelies, die u in de polyester plantenbakken ziet. In de zomermaanden bloeien deze zeer uitbundig. Ook de statige buxusbollen naast de vijver geven een stemmig kleurcontrast, in combinatie met de roodbladige vaste planten ertussenin.

Duurzame materialen

De materialen in deze tuin zijn duurzaam en hoogwaardig. Zo stralen de granieten tegels natuurlijke klasse uit en zorgt het glad geschaafde hardhout voor een duurzaam geheel. In de pergola is een schommel geïntegreerd. En ook de plantenbakken van polyester zullen de tand des tijds en het vaak weerbarstige Nederlandse klimaat glansrijk doorstaan.