Home Projecten Stijlvolle comfort-achtertuin

Stijlvolle comfort-achtertuin

In deze stijlvolle achtertuin te Wijk bij Duurstede ligt de nadruk op comfort, sfeer en ontspanning. Wij kozen voor een zacht ontwerp. Speelse plantjes, zachte kleuren en afwisselende bloemen versieren hun omgeving. De vijver sluit natuurlijk aan op deze stijl. Het geheel wordt door een beukenhaag omsloten. Zo ontstaat een prettige beslotenheid.

Afgeschermde tuin

Bij het afgeschermde karakter van de tuin hoort een specifieke indeling en beplanting. De parasol die u ziet staat dan ook naast parasolachtige bomen, die speels over de tuin buigen en daarmee extra beschutting met zich meebrengen. Een leuke verhouding tussen groen en meubilair. Het geheel wordt ingeleid door de sierlijke siergrassen die ervoor staan. Aan de overliggende zijde rondom de vijver groeien andere soorten siergrassen.

Altijd mooie kleuren

Wij wilden zo veel mogelijk sfeervolle kleuren en vormen in deze comfort-achtertuin brengen. Hiertoe kozen wij voor beplanting die door alle seizoenen bijzonder blijven. De struiken zijn daarom bladvast. De Helleborus is schitterend in zowel de zomer- als winterperiode. In die laatste periode ontwikkelt hij diepe bruintinten in de bladeren. Kleuren die geweldig passen bij het vergrijsde hout, het natuursteen en de stalen loungeset.

Robuuste palen: geborgenheid

Markant onderdeel van de tuin: palen van Douglas-hout. Deze houtsoort wordt vaak door aannemers gebruikt bij gevelconstructies en constructies die om duurzaamheid vragen. Een slimme hovenier gebruikt ze in de tuin, vanwege de natuurlijke vergrijzing en de fraaie tekening in het hout. De rijen maakten wij niet te hoog gezien de dikte van de robuuste palen. Zoals u ziet nemen ze ook geen ruimte in, maar dragen ze toch bij aan de gewenste beslotenheid.