Home Nieuws Bomen en hagen snoeien in september

Bomen en hagen snoeien in september

In de zomer is uw tuin volledig tot leven gekomen, maar niet optimaal. Uw oog valt al snel op uit vorm gegroeide bomen en hagen, of zelfs verkleurde bladeren. Om ook dit naseizoen nog volop te genieten van een fraaie tuin, is het in september tijd om te snoeien. September is zelfs de laatste maand waarin ABC-bomen (Acer, Betula, Carpinus) mogen worden gesnoeid, en het ideale moment om uw andere bomen, hagen en beplanting professioneel te laten snoeien. Neem hiervoor nu contact met ons op.

Snoeien in september: de professionele aanpak

Het snoeien van bomen en hagen door een specialist geeft de fraaiste resultaten, nog snel en voordelig ook. Dankzij professioneel gereedschap krijgen schimmels en andere aantastingen geen vat op de egale snoeiwonden van uw bomen en hagen. En door het snoeien van de juiste takken krijgen deze de juiste vorm en structuur: wij verwijderen oude of over elkaar groeiende takken, veelal boven jonge scheuten die juist in de goede hoek en richting groeien.

Na het snoeien

Bij het snoeien van uw bomen en hagen ontstaat veel tuinafval. Wij verwijderen dit snoeiafval meteen, zodat uw tuin zowel mooi als gezond blijft. Een bezoek van Van Jaarsveld Tuinen betekent juist dat u in de nazomer trots uitkijkt over een strakke, welverzorgde tuin.

Bomen, hagen en andere beplanting

Naast het laten snoeien van bomen en hagen wilt u tevens aandacht schenken aan ander waardevol tuinonderhoud. Zoals het snoeien van andere beplanting, of tuinonderhoudswerkzaamheden zoals het schoonmaken en opfrissen van uw vijver, of het maaien van uw gazon. Ook voor deze en andere werkzaamheden schakelt u Van Jaarsveld Tuinen in, eenmalig of met een vast onderhoudscontract.