Home Nieuws Een zonnige tuin voor de zomer

Een zonnige tuin voor de zomer

Een zonnige én gezonde tuin in de zomer? Die krijgt u niet zomaar. Hiervoor moet u de weersomstandigheden in uw voordeel laten werken. Door een slimme aanpak bloeit uw tuin op in zonnige perioden, en verdort en verwilderd niet. En kijkt u uit over een gezond gazon, verzorgde struiken, strakke hagen, kleurige bloemen en levendige waterpartijen. Van Jaarsveld Tuinen geeft u hiervoor passend advies en verzorgt bovendien alles: van ontwerp tot en met onderhoud. Voor een professioneel resultaat.

Waarom professioneel tuinonderhoud deze zomer?

Met gedegen tuinonderhoud is uw tuin altijd in vorm: vers gemaaid, gesnoeid, onkruidvrij en met schone bestrating. Dat is pas goed thuiskomen.

Wat is belangrijk bij een zonnige tuin?

Het belangrijkste voor een zonnige tuin: de juiste beplanting. Verschillende omgevingen zijn immers meer of minder geschikt voor bepaalde beplanting. Natte of juist droge grond, zonnige of minder zonnige plaatsen leven alleen op met de juiste begroeiing. Een echte zomertuin vraagt dus om een slimme indeling, en bovendien om deskundig onderhoud. Het belangrijkste tuinonderhoud dat wij in de zomer verzorgen:

Maaien en bemesten van het gazon

In de zomer is het bemesten en maaien van uw gazon essentieel. In deze zonnige periode, vaak afgewisseld door regen, groeit uw gras zeer snel. Het raakt sneller ‘uitgeput’ en dus minder mooi. Bemesting is daarom essentieel. Maait u te weinig, dan is het gras na het maaien minder mooi. Bovendien verstikt te veel gemaaid gras het gazon. Het moet dus verwijderd worden: een onnodige extra klus. Regelmatig maaien is dus voordeliger.

Onkruid verwijderen

In zonnige tijden tiert ook uw onkruid. Ook dit lossen wij op met tijdig en regelmatig tuinonderhoud. Zo is het tuinonderhoud sneller en betaalbaar, en minder schadelijk voor de omliggende beplanting.

Bewateren

Bewatering in de zomer is tijdrovend. Reden genoeg voor de snelle en betaalbare aanpak van Van Jaarsveld Tuinen. Als oplossing bieden wij daarnaast automatische bewateringssystemen.

Hagen bemesten en snoeien

Snoeien en bemesten is vaker dan eenmaal nodig op zonnige plaatsen in de zomer. Voor een strak en gesloten geheel van uw borders en hagen snoeien wij netjes recht en bemesten wij direct bij om open plekken te voorkomen.

Vijveronderhoud

Gedegen vijveronderhoud voorkomt een seizoen vol problemen. Hiertoe schakelen wij de filters in, voegen bacteriën toe en snoeien de vijverplanten. Zo behouden wij een gezonde en natuurlijke balans in en rondom uw vijver.

Ziektes en plagen

Onze onderhoudshoveniers zijn altijd alert op eventuele ziektes en plagen. Waar nodig bestrijden wij deze direct, zodat de schade minimaal is.

Meer informatie

Kies u deze zomer ook voor een prachtig zonnige tuin? Win vrijblijvend informatie in bij onze specialist. Neem hier contact op voor meer informatie.