Home Nieuws Licht en royaal tuinontwerp Zeist

Licht en royaal tuinontwerp Zeist

Dit tuinontwerp in Zeist heeft een bosrijke sfeer. Sfeervol en besloten, aan een villa met zwembad. Een omgeving met uitdagingen. Want wij wilden de sfeer van de statige bomen behouden, maar ook licht en ruimte creëren. Voor dit tuinontwerp is dat extra belangrijk, omdat dit glasrijke huis in Zeist altijd uitzicht geeft op de tuin. Binnen en buiten moeten elkaar versterken.

Altijd essentieel: de beplanting

De statige lijnen van de beuken en eiken accentueren wij met glooiende prunussen. Gesnoeid als wolken, geven deze een gevoel van lucht en ruimte. Om het perceel ligt een kronkelende haag als tegengewicht voor de strakke lijnen rondom het zwembad. Het geheel wordt licht gehouden door licht getinte keramische tegels en split. En in de avonduren door subtiele verlichting.

Zwemmen en loungen

Het zwembad vormt de centrale blikvanger van het tuinontwerp. Voor een uitnodigend karakter plaatsten wij een stijlvolle aluminium muur tussen de loungehoek en schuur. Die zorgt voor de nodige geborgenheid om naar hartenlust in te zwemmen en loungen. Natuurlijk is het tevens een statig designelement, dat teruggrijpt naar het ontwerp van deze villa in Zeist. Ook zo maakten wij de verbinding tussen tuin en huis.

Luxe, duurzaam en praktisch

De keramische betegeling vereist vakmanschap. Want onder deze hoogwaardige tegels ligt een speciale waterdoorlaatbare laag, die het overtollige (regen)water onzichtbaar afvoert naar de bodem. De enige waterpartij in dit tuinontwerp voor Zeist blijft dus het zwembad. De gieter mag in de schuur blijven, want de beplanting heeft zijn eigen bewateringssysteem.

Bent u ook op zoek naar een tuinontwerp passend bij uw woning en omgeving! neem dan vrijblijvend contact met ons op.