Home Nieuws Klein maar ruim tuintje in Culemborg

Klein maar ruim tuintje in Culemborg

Wat dit kleine tuintje in Culemborg vooral goed laat zien, is dat zelfs kleine oppervlakten geschikt zijn voor slimme tuinontwerpen. Ook hierin is voldoende sfeer, ruimte, rust en stijl te creëren. Hierbij telt de ervaring: alle ontwerpelementen die gebruikt worden in grote tuinen, zijn moeiteloos vertaalbaar naar kleinere tuinen. Van Jaarsveld Tuinen doet dit dagelijks. Zowel zeer kleine als omvangrijke tuinen zijn het resultaat van bewust maatwerk en optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Bekijk de foto’s van ‘voor en na’ van dit kleine tuintje maar eens.

Slim ruimtegebruik

U ziet het meteen: door een slim tuinontwerp lijkt dit kleine tuintje opeens veel ruimer. Dit dankzij de rustigere, egale indeling. Vooral de donkere natuurstenen basalttegels geven een rustige, moderne sfeer. En ook het hoogteverschil in het terras, dat zorgt voor twee verschillende vlakken, geeft de indruk van meer ruimte. Hiertussen ligt een fraaie lijngoot die overtollig regenwater afvoert.

Luchtige en stijlvolle beplanting

De groene taxuswolken geven ook een luchtig gevoel aan dit kleine tuintje. Onder en tussen deze struiken schoven wij ronde lichtbollen. De betegeling rondom de middelste taxuswolk is rond afgezaagd, voor het effect van exclusiviteit.

Aantrekkelijke loungehoek

Wij hebben tevens veel ruimte gewonnen door het afdak bij de rest van de tuin te betrekken. Dit oppervlak is nu ook in gebruik. Hier kan men prettig zitten: afgeschermd van de regen, wind, zon en inkijk. Hiervoor brachten wij eerst licht aan in de loungehoek, grotendeels door professioneel wit stuukwerk. Dit draagt natuurlijk bij aan de chique stijl van dit kleine tuintje.

Op maat gemaakte zithoek

Voor kleine tuinontwerpen als deze is natuurlijk niet snel een perfecte zithoek te vinden. Om desondanks optimaal te profiteren van de ruimte lieten wij het loungemeubel op maat maken. Hierdoor past deze perfect en stijlvol onder het afdak.