Home Nieuws Onze duurzame tuin –stijlvol èn verantwoord

Onze duurzame tuin –stijlvol èn verantwoord

De duurzame tuin is sterk in opkomst. Steeds meer mensen willen met een schoon geweten genieten van een prachtige tuin. Ook u bent zich waarschijnlijk graag bewust van de herkomst van alles in uw tuin, u wilt gif zoveel mogelijk vermijden en u ziet de aanleg of het onderhoud van uw tuin graag op duurzame manier gebeuren. Een gelijkgestemde partner in dit opzicht is Van Jaarsveld Tuinen. Onze grote ervaring zorgt voor een duurzame werkwijze door de juiste middelen, technieken en logistiek.

Wat is een duurzame tuin?

Een duurzame tuin legt u aan vanuit een groene en milieuvriendelijke gedachte. Deze gaat langer mee en is dan ook beter doordacht dan de gemiddelde tuin. Belangrijke voorbeelden beschrijven wij hieronder.

Duurzame afvoer

Voordat de tuinaanleg begint komen er eerst veel verschillende afvalproducten vrij. Denk aan grond, puin, hout, plastic en groenafval. Deze materialen houden wij gescheiden in het afvoeren. Zo minimaliseren wij de belasting van het milieu en houden wij bovendien uw kosten zo laag mogelijk. Ook het vervoer van alle nieuwe en oude materialen plannen wij efficiënt, zodat er zo weinig mogelijk gereden wordt.

Regenwater opvangen en hergebruiken

Het opvangen van regenwater is bij uitstek een duurzame oplossing. Op jaarbasis gebruikt een huishouden tussen de 1500 tot 2000 liter leidingwater. De reiniging hiervan tot drinkwater legt beslag op zowel het milieu als de installaties en rioleringen. Waarom zouden we dit water niet direct gebruiken in de tuin? Door een regenton, regenwatersysteem of infiltratiekratten kan het water direct op duurzame wijze teruggeven worden aan uw tuin.

Duurzame, slijtvaste materialen

Duurzame producten zijn haast altijd fraaier, maar zeker ook voordeliger. Ze gaan immers veel langer mee. Bijvoorbeeld de duurzame houtsoorten zoals Douglas en eikenhout.  Deze en andere houtsoorten dragen het FSC-keurmerk; ze zijn dus afkomstig uit correct beheerde bossen. En ook gebakken klinkers, keramische tegels en natuurstenen zijn prachtige en duurzame producten. En oude stoeptegels: prachtige bouwmaterialen voor nieuwe terrassen en stapelmuurtjes. Ook kan uw duurzame tuin natuurlijk niet zonder energiebesparende LED-verlichting.

Duurzame beplanting

Bij duurzame beplanting is de ligging van uw tuin een belangrijke overweging. Ook gebruiken wij de juiste sterke beplanting, zodat deze niet vervangen of bespoten hoeft te worden. Deze duurzame beplanting is dus minder vatbaar voor plagen en ziektes. Bovendien worden ze niet bespoten met schadelijk gif, zodat bijen en vlinders er van kunnen leven.

Biologische spuitmiddelen en algenreinigers

Van Jaarsveld Tuinen gebruikt zo min mogelijk chemische spuitmiddelen en algenreinigers. Want tegenwoordig zijn er genoeg biologisch afbreekbare producten op de markt, zoals biologische algenreinigers. Deze middelen presteren bijna even goed als hun chemische tegenhangers. Tegen plaaginsecten zijn Nematoden ofwel Aaltjes nuttig. Deze microscopisch kleine diertjes leven van de larven van verschillende plaaginsecten zoals de Taxuskever, Engerlingen en Emelten.

Duurzame tuinaanleg en tuinonderhoud

De bovenstaande onderwerpen hebben alles te maken met een juiste logistieke planning.

Hiermee voorkomen wij dat er onnodig heen en weer wordt gereden in onze bedrijfsbussen. Zo besparen we brandstof en zijn wij het milieu zo min mogelijk tot last. Ook gebruiken wij de juiste machines met milieuvriendelijke brandstoffen en smeermiddelen.

Contact

Wilt u meer weten over onze duurzame bedrijfsfilosofie, of heeft u vragen over het aanleggen van een prachtig duurzame tuin? Neem nu contact met ons op en ontvang vrijblijvend advies.