Home Nieuws Tuinonderhoud in maart: juist voor het hele jaar

Tuinonderhoud in maart: juist voor het hele jaar

Is tuinonderhoud minder belangrijk in maart? Integendeel. Natuurlijk hoeft u minder te maaien en snoeien als tijdens de zomer, maar toch is juist deze maand bepalend voor de komende seizoenen. Als u nu uw tuinonderhoud goed aanpakt, door deze onder optimale omstandigheden te laten opbloeien, wordt uw tuin veel mooier, voor een veel langere periode. Tuinonderhoud in maart is dus juist goed voor een heel jaar. Belangrijk dus om meer te lezen.

Uw tuinonderhoud in maart

Maart vraagt om specifieke vormen van tuinonderhoud. Hieronder beschrijven wij de belangrijkste werkzaamheden die u nu in maart kunt verzorgen.

Bemesten
Bemesting is nodig om uw gazon, borders en andere beplanting gezond en sterk te houden. Dit moet drie keer per jaar met verschillende meststoffen. In maart is voorjaarsmeststof nodig.

Snoeien of scheuren
Bepaalde soorten vereisen snoeien of scheuren om weer volop tot bloei te komen. Het geeft uw tuin een vitale uitstraling. In maart gaat dit tuinonderhoud hoofdzakelijk over het snoeien van uw rozenstruiken, hortensia’s en de siergrassen. Vaste planten moet u juist niet snoeien, maar scheuren.

Vijveronderhoud
Heeft u een vijver, dan kent u het effect van de winter op een waterpartij. In maart is het weer zover: het verwijderen van algen en vuil, het inschakelen van het filtersysteem, het toevoegen van bacteriën aan het water en het snoeien en verjongen van vijverplanten.

Reinigen
Maart is de eerste maand die geschikt is om groene aanslag, mos, takjes en bladeren te verwijderen. Hiervoor is een hogedrukspuit gemakkelijk, of aanslagverwijderaar op biologische basis. Meer nog dan ander tuinonderhoud zorgt het reinigen van bestrating voor een sfeer van frisheid.

Ongediertebestrijding
Helaas bent u niet de enige die gek is op u mooie tuin. Wilt u deze niet delen met slakken, schimmels, ziektes en andere plagen, dan is ongediertebestrijding vaak onmisbaar. Eenvoudige bemesting van uw borders en goed uitgekozen bestrijdingsmiddelen voorkomen de grootste schade.

Oplossingen voor uw tuinonderhoud

Zoals u leest heeft tuinonderhoud in maart nog best voeten in de aarde. Maar met de juiste kennis laat u uw tuin opleven. Vraag ons daarom om advies. Of laat u volledig ontzorgen door ons eenmalige of periodieke tuinonderhoud. Onze gekwalificeerde medewerkers zijn dagelijks actief bij bedrijven en zelfs particulieren, dankzij onze betaalbare onderhoudscontracten.