Home Nieuws Uw vijveronderhoud dit voorjaar

Uw vijveronderhoud dit voorjaar

Goed vijveronderhoud in het voorjaar maakt uw tuin schitterend. Bovendien zal deze veel langer fraai blijven. Juist tegen april moet de plantengroei op gang komen, anders ontstaat er zweefalg. Dus wilt genieten van vijverplanten met sierlijke groeivormen, diepe kleuren en kraakhelder water waarin gezonde vissen en kikkers leven? Dan is vijveronderhoud dit voorjaar goud waard. En toch kost dit u weinig, zeker bij Van Jaarsveld Tuinen. Informeer maar naar onze onderhoudscontracten.

Welk vijveronderhoud is nodig in het voorjaar?

In het voorjaar draait vijveronderhoud om het snoeien en verjongen van vijverplanten, het verwijderen van vuil en algen, het toevoegen van bacteriën aan het water en het inschakelen van uw filtersysteem. Nu april er aan komt is het tevens verstandig te denken aan de waterhardheid. Door de vele regenbuien voor april is de waterhardheid sterk teruggelopen. Waarschijnlijk doet u er goed aan uw vijverwater te behandelen.

Ook reparaties in het voorjaar

Hoe duurzaam een vijver ook is (geweest), de natuur blijkt altijd sterker. Zeker in het voorjaar, wanneer planten en bomen weer bloeien en groeien, met soms zelfs takken door het vijverdoek. Of de vijver komt treurig over door veroudering of beschadigingen. Dit is een klein probleem voor onze vijverspecialisten. Hun ervaring en vakmanschap zorgt voor een snelle en correcte aanpak en hierdoor betaalbaar vijveronderhoud.

Professioneel vijveronderhoud

Gezien het belang van vijveronderhoud in het voorjaar mag het duidelijk zijn dat een gerichte aanpak het mooiste resultaat geeft. Lijkt het u teveel werk, of bent u benieuwd hoe het vijveronderhoud écht moet? Profiteer dan van onze professionele diensten. Wij verzorgen ook dit voorjaar weer vijveronderhoud bij zowel particuliere als zakelijke partijen. Ook u vertellen wij graag meer, dus neem nu contact met ons op.