Home Projecten Dakterras in Houten

Dakterras in Houten

Tuinontwerp voor dakterras in Houten: uitzicht én privacy

Het tuinontwerp voor dit dakterras in Houten benut volop de beschikbare ruimte. Natuurlijk met sfeer, maar ook het oorspronkelijke ruimtelijke karakter. Wij hebben dit tuinontwerp vooral functioneel ingericht, voor een maximale gebruiksvriendelijkheid. De stijl is te danken aan onze kwalitatief hoogwaardige materialen en afwerking. Tegenwoordig is het heerlijk vertoeven op dit dakterras vol sfeer, uitzicht én privacy.

Slim met privacy

De grootste uitdaging was de inkijk vanaf de buren, zoals u op de foto’s van dit tuinontwerp ziet. Vanaf beide weerszijden was er direct uitkijk op dit dakterras. Hierdoor was het terras niet echt prettig om op te zitten. Onze klant zocht dan ook een tuinontwerp met meer privacy. Deze creëerden wij door twee op maat gemaakte aluminium wanden te plaatsen. Zo is het dakterras meer besloten, maar niet compleet afgesloten. Nog altijd heeft dit dakterras een weids uitzicht en gevoel.

Balans in vorm en functie

Voor een subtiel accent worden de witte wanden belicht door wandverlichting. Ook hierdoor komt het dakterras lichter en ruimtelijker over. In dit tuinontwerp werd tevens ruimte ingetekend voor een tafeltje in één van de wanden. Hierop kan de bewoner bijvoorbeeld glazen of een kleine barbecue plaatsen. Dit scheelt ruimte voor een extra tafel en ook de hiervoor nodige opberging.

Warm gekleurde vlonders en sierlijke afwatering

De warm gekleurde vlonders zijn veilig en begaanbaar dankzij het kunststof materiaal van zeer hoge kwaliteit. Hiervoor kozen wij omdat er anders algen op zouden groeien; een veelvoorkomend probleem op dakterrassen, vooral tijdens de wintermaanden. Langs de rand van dit tuinontwerp liggen beach pebbles voor een goede ontwatering en een speelser en zachter karakter.

Rust en eenheid

Natuurlijk heeft elk tuinontwerp groen nodig. Op dit dakterras zorgt frisse beplanting voor een natuurlijke sfeer. Deze planten plaatsten wij in lange en hoge aluminium plantenbakken met dezelfde kleur als de wanden. Dit brengt eenheid en rust in het tuinontwerp.

Ook een dakterras laten maken?

Wilt u ook een tuinontwerp voor uw dakterras laten maken? Ook bij u zullen wij goed kijken naar vorm en functie. Wij laten u graag zien hoe dit ten goede komt aan de sfeer, gebruiksvriendelijkheid, ruimtebesparing en uw comfort. Neem nu contact met ons op voor meer informatie.