Home Projecten kleine tuin met zwembad in Bilthoven

kleine tuin met zwembad in Bilthoven

Ruim tuinontwerp: kleine tuin met zwembad in Bilthoven

Het lijkt moeilijk verenigbaar in een tuinontwerp: een kleine tuin, met zwembad, veel groen, én optimale ruimte. Maar het is ons gelukt, door de juiste indeling en beplanting te gebruiken in dit tuinontwerp. Kleine tuin of geen kleine tuin, je wilt het maximale uit je beschikbare ruimte halen. We zijn dan ook opgetogen over het resultaat bij deze villa in Bilthoven: het is nu licht, ruim en groen. En er kan heerlijk gezwommen worden!

Eenvoudige beplanting schept ruimte

Deze tuin ligt behoorlijk ingesloten, tussen nabijgelegen huizen en tuinen. Dit gevoel wilde wij reduceren. In het tuinontwerp moest ook meer privacy komen. Om dit te realiseren hebben wij gekozen voor rustige en eenvoudige beplanting. Hierbij zorgden wij wel voor voldoende verschillende soorten, want door weinig beplanting kan er juist een sfeer ontstaan van weinig ruimte in een tuinontwerp. De kleine tuin met zwembad heeft daarom veel bomen en fris groen. De paars bloeiende rododendrons geven warmte en kleur aan het tuinontwerp.

Sfeer door een zwembad

Veel aandacht is besteed aan de aanleg en fundering van het zwembad in dit tuinontwerp. Deze kleine tuin met zwembad moet immers duurzaam zijn, maar vooral ook een goede afwerking voor een chique en royale sfeer in de tuin. Alleen een professioneel zwembad draagt zo bij aan het succes van een tuinontwerp.

Ruimte door een zwembad

Het wateroppervlak van een fraai zwembad is uitnodigend. Zo kom je in een kleine tuin met zwembad al snel aan meer beweging. De ligging midden van de tuin, was hierbij de meest logische oplossing. Hierdoor is de ruimte rondom het zwembad nog steeds bruikbaar. Er kan lekker uitgerust worden op het terras of de rand van het zwembad. Hiervoor is betegeling gebruikt die geschikt is voor de kleine tuin met zwembad, zodat er veilig gezwommen en gelopen kan worden.

Uw eigen tuinontwerp met zwembad?

Wilt u ook een tuinontwerp voor een kleine tuin met zwembad laten ontwerpen? U ziet hoeveel ruimtelijker, sfeervoller en lichter deze kan worden! Neem nu contact met ons op voor uw eigen tuinontwerp, uw kleine tuin met of zonder zwembad wordt dan op maat voor u ontworpen.