Home Projecten Exclusieve vlondertuin in IJsselstein

Exclusieve vlondertuin in IJsselstein

Toen wij gevraagd werden deze exclusieve vlondertuin in IJsselstein te ontwerpen, dachten wij al snel aan specifieke materialen, vormen en beplantingen. Maar vooral aan hoezeer exclusiviteit samenhangt met maatwerk. Daarom startten wij zoals altijd met een gesprek op locatie. Dit is de beste manier om zowel onze klanten als de lokale mogelijkheden en uitdagingen te leren kennen. Een absoluut vereiste voor een vlondertuin met geloofwaardige exclusiviteit.

De vlondertuin in

Wat u direct opvalt zijn de twee vlonders. De eerste bij het huis, met chique ronde uitsparingen voor de beplanting. De tweede lager midden op het water, bereikbaar via de exclusieve trap van cortenstaal. Deze lagere vlonder maakt de tuin extra uitnodigend om te genieten in een omgeving van water, groen, lelies en kikkers. Wij kozen voor ronde plantenbakken en beplanting, omdat dit het ruimtelijke karakter van de vlondertuin behoudt.

PRAKTISCHE EN SIERLIJKE OPLOSSING

Een interessante uitdaging vormt het nabij gelegen wandelpad over een brug. Dit is een fraaie oplossing voor deze buurt in IJsselstein, maar vraagt ook om enige aandacht voor privacy. Daarom kozen wij voor een stijlvolle wand naast het huis. Hierachter kan men ongestoord genieten van de vlondertuin. Zeker omdat de rechthoekige doorkijk een prachtig omlijsting en gevoel van ruimte en licht geeft. Het materiaal is Platoflex, een duurzame kunststof waarvan de structuur doet denken aan exclusief stuukwerk.

Duurzaam en onderhoudsarm

Natuurlijk moet een exclusieve vlondertuin te allen tijde duurzaam en onderhoudsarm zijn. Daarom zijn ook de prachtige vlonders van kunststof, en de ronde plantenbakken van aluminium. Deze hebben hun eigen irrigatiesysteem en ledverlichting. Ook het cortenstaal van de trap behoeft geen zorg, dankzij de natuurlijke laag oxidatie.

Meer weten?

Heeft u ook interesse in een exclusieve vlondertuin? Bent u gevestigd in de omgeving van Culemborg, Doorn, Driebergen, De Bilt, Bilthoven, Bosch en Duin, Bunnik, Houten, Nieuwegein, Zeist, IJsselstein, Odijk, Utrecht, Wijk bij Duurstede of Vleuten? Neem dan nu contact met ons op voor uw eigen exclusieve ontwerp!