Home Projecten Groene tuin in Houten- schitterend belastingvoordeel

Groene tuin in Houten- schitterend belastingvoordeel

Deze groene tuin in Houten is tijdloos, maar volgt tegelijkertijd de nieuwste ontwikkeling: het hedendaagse tuinontwerp zit vol groen, natuur en ruimte. Vandaar de statige decoratieve palen, contrasterende borders, het grote gazon en de speelse tegelbanen. Met onze opdrachtgever kijken wij tevreden terug op onze ontwerpkeuzes. Het ruimtegebruik, de kleuren en beplantingen zijn weldoordacht. Met alle aandacht voor stijl, maar ook het toekomstige belastingvoordeel!

Decoratieve palen

Meteen vallen de statige palen op. Zij spelen dan ook met de ruimte: al sluiten ze de tuin af, ze blijven ruimtelijk en losjes omdat je er tussendoor kunt kijken. Het hout is Douglas, dat een schitterende nervenpatroon heeft en steeds mooier verkleurt door de jaren. Ook laten wij er een klimplant tegenaan groeien. Het terras zal zo steeds meer gaan leven en zorgen voor een sfeervolle beschutting.

Subtiele borders

Langs de zijkant plaatsen wij borders met juist veel verschillende planten, zoals de Sanguisorbia en de Verbena. Dankzij de vele verschillen ontstaat een subtiele variatie in de bladsoorten, hoogte en kleur. Vooral de warmere kleuren contrasteren met het vele groen in de rest van de tuin. Ziet u dat het gazon hierdoor groener en groter lijkt?

Speelse tegelaccenten

Aantrekkelijk vinden wij de tegelbanen langs de zijkanten van deze groene tuin. Een strook is breed en eindigt gaandeweg midden in het gazon, de ander is slanker en leidt naar het vuurplaatsje aan de overkant. Zo nodigen de tegelpatronen uit om de tuin verder te betreden. Voor een avondje bij het vuur, of gewoon even wat snoeiwerk of een rustmomentje bij de vlinders en hommels in de borders.

Groene tuin als belastingvoordeel?

Woont u in Houten of omstreken, dan heeft u het misschien al gehoord: het Waterschap De Stichtse Rijnlanden werkt aan een heuse ‘tegeltax’. Dit is een belasting op het aantal tuintegels. Tegelijkertijd zullen inwoners kunnen rekenen op een belastingvoordeel als zij een groene tuin hebben. Dat komt goed uit als u toch net uw tuin wilt opknappen. Over de ins en outs van de tuintegeltax vertellen wij u graag meer. Lees hiervoor .