Home Projecten Kindvriendelijke tuin in Houten

Kindvriendelijke tuin in Houten

Het ontwerpen van een kindvriendelijke tuinen: het vinden van de juiste combinatie tussen veilig spelen en mooi wonen. Deze balans is altijd terug te zien in onze ontwerpen. Deze kindvriendelijke tuinen in Houten zijn gemakkelijk begaanbaar en goed te onderhouden. Een gazon, mooi kunstgras, een netjes ingegraven trampoline, een zandbak en andere speelproducten zorgen  voor een tuin waarin kinderen kunnen ravotten en luieren, en waar volwassenen kunnen ontspannen. Een echte familietuin.

Ervaren in kindvriendelijke tuinontwerpen

Van Jaarsveld Tuinen is niet vreemd met het ontwerpen van kindvriendelijke tuinen. Op dit gebied hebben wij ruime ervaring en kennis. Essentieel is voor ons de stijl en sfeer van de tuin, maar tegelijkertijd de behoeften van zijn gebruikers. Behoren kinderen daartoe, dan nemen wij ook hun behoeften mee in het ontwerp. Hiervoor maken wij een origineel plan in samenspraak. Met u, maar ook met uw kinderen. Een leuke en inspirerende werkwijze. We praten dan over bijvoorbeeld een kindermoestuintje, speelhuisje of boomhut. Deze en andere elementen laten wij dan op fraaie wijze op elkaar aansluiten, compleet in de stijl van uw voorkeur. De projectfoto’s op deze pagina zijn hierbij een mooi uitgangspunt, maar uw eigen unieke tuinontwerp ligt nog niet vast.

De juiste beplanting

Bij het creëren van een kindvriendelijke tuin is het belangrijk om te weten welke planten er wel en niet thuis horen in het beplantingsplan. Hierbij moet u denken aan giftige planten of struiken en bomen met doornen en scherpe takken. Daarentegen zijn bepaalde fruitbomen en bessenstruiken natuurlijk juist een fantastische en leerzame aanvulling op uw borders. Vele feestelijke zomers staan u te wachten als uw kinderen kunnen snoepen van bijvoorbeeld rode bessen, bosbessen, pruimen of frambozen. Soms trekt dit ook vogels aan, een gezellige en leerzame bijkomstigheid in een kindvriendelijke tuin.