Home Projecten Klassieke villa tuin met natuurlijke vijver

Klassieke villa tuin met natuurlijke vijver

Deze klassieke villatuin met natuurlijke vijver oogt royaal, chique, maar ontspannend. De ruimtelijke en groene uitstraling ervan past goed bij de omgeving. Villa’s als deze lenen zich uitstekend voor royale gazons, spannende doorzichten en mooie groepen beplantingen. Dit ziet u ook terug in de plattegrond van het tuinontwerp; bomen langs de tuin en in het midden van het gazon geven sfeer.

Klassieke beschutting

De omgeving van deze klassieke villa in Bilthoven is al fraai. Toch moest er natuurlijk voor beschutting gezorgd worden, zodat men op zich elk moment zou kunnen bezinnen aan het water. Hetzij aan de tafel of op de tuinbank. Dat behoeft privacy. De omliggende bomen, struiken en planten zorgen hierbij voor de nodige afscherming, maar houden de tuin toch ook open en ruimtelijk. De stijlvolle constructie boven het terras zorgt voor beschutting tegen de regen en zon.

Kleurige vijver

De beplanting bij en in de vijver is zorgvuldig uitgekozen. In de wetenschap dat het niet altijd lente of zomer kan blijven, kozen wij voor planten die ook buiten de warme perioden mooi blijven. Zoals u op de foto van de vijver kunt zien, geeft het afsterven van bladeren een fraai effect. Een spel van herfstkleuren in bruinrood contrasteert mooi met het omliggende groen.

Kleur waar het hoort

Een van de planten in deze villatuin is de Verbena. Een fraaie plant met kleine paarse bloementrossen op lange stengels. Deze staan precies voor de ramen aan de zijkant van de villa. De bewoners genieten zo van sfeer vanaf buiten. Bij het opkomen en wegvallen van de bloemen zijn de jaargetijden voelbaar. Binnen en buiten worden op deze manier met elkaar verbonden.